Björk najavljuje novi iPad album “Biophilia”

bjork

Björk najavljuje novi iPad album „Biophilia“ , svoj najnoviji i najambiciozniji uradak do sada, koji bi trebao biti multimedijalni projekt koji objedinjuje glazbu, aplikacije, internet i nastupe uživo. S obzirom da je „Biophilia“ djelomično snimljen na iPadu, prvi uvid u glazbeni uradak ove islandske pjevačice pojavljuje se kao iPad aplikacija „Solar System“. Aplikacija, koju su razvili Touch Press i Faber and Faber, a autor joj je Marcus Chown, zapravo je eBook s interaktivnim 3D objektima, filmovima, animacijama i dijagramima koji se na 150 bogato ilustriranih stranica baziraju na znanstvenim podacima koje prate snimke NASA-e i drugih svjetskih agencija za istraživanje svemira.

Uz to, nedavno je najavljen i „Biophilia live“, šesterodnevni koncert čija će se premijera održati u lipnju ove godine u Campfield Market Hallu u Manchesteru, UK. Prema službenim objavama, nastup koji je Björk nazvala „meditacijom o povezanosti glazbe, prirode i tehnologije“ trebao bi uključivati i posebno dizajnirane instrumente poput digitalnih orgulja, hibrida čeleste i gamelana te posebnog gravitacijskog njihala koje stvara glazbene uzorke.

Točan datum objave LP-a nije objavljen no očekuje se da će to biti uskoro s obzirom na početak njezine ljetne turneje koja bi trebala uključivati sve veće svjetske gradove.

Published by

Oracle

Music cannot evolve or develop if it’s limited by a set of parameters or rules.