Charlotte Gainsbourg novim singlom najavila svoje četvrto studijsko izdanje

Nakon sedmogodišnje kreativne pauze, Charlotte Gainsbourg najavila je svoje novo studijsko izdanje. Produkcijom albuma zabavio se SebastiAn, a u liniji gostiju pojavljuju se Guy-Manuel de Homem-Christo (Daft Punk), Paul McCartney, Owen Pallett, Connan Mockasin i drugi.

Početkom mjeseca rujna Charlotte Gainsbourg objavila je vijest kako će njen, ukupno četvrti studijski album naslovljen “Rest” biti objavljen 17. studenog. Sve pjesme s albuma producirao je SebastiAn (Frank Ocean, Kavinsky), izuzev naslovne koju je komponirao te supotpisao Guy-Manuel de Homem-Christo. SebastiAn je izostao i s pjesme “Songbird in a Cage” za koju je glazbu i tekst napisao Paul McCartney. Osim navedenih, na albumu “Rest” gostuju i Owen Pallett i Connan Mockasin.

Charlotte Gainsbourg — Rest

 1. Ring-A-Ring O’ Roses
 2. Lying With You
 3. Kate
 4. Deadly Valentine
 5. I’m A Lie
 6. Rest
 7. Sylvia Says
 8. Songbird In A Cage
 9. Dans Vos Airs
 10. Les Crocodiles
 11. Les Oxalis

Producent SebastiAn sasvim je logičan izbor za Charlottin novi album jer njegov prijašnji rad počiva na elektronskoj glazbi, a njena želja je da svoje nadolazeće izdanje nasloni na uznemirujuću i mehaničku glazbenu podlogu inspiriranu radom Giorgioa Morodera ili možda soundtracima kakve su radili Pino Donaggio u horroru Briana De Plame “Carrie”, Georges Delerue u novovalnom remek-djelu Jean-Luc Godarda “Le Mépris”, kao i glazbom koju možemo čuti u “Isijavanju” Stanleyja Kubricka ili pak u “Rebecci” Alfreda Hitchocka.

Prvi singl koji je najavio album bila je naslovna, moderna uspavanka “Rest” koju je producirao i supotpisao Guy Manuel de Homem-Christo iz Daft Punka. Taj je singl objavljen početkom rujna, a odmah nakon njegovog izlaska uslijedio je i video spot koji je režirala sama Gainsbourg. Međutim, video se može, za sada, gledati isključivo na Apple Musicu, a nama ostaje samo teaser.

Jučer, 21. rujna, uz prateći video spot predstavljena je i nova pjesma s albuma, “Deadly Valentine”.

Ček dis aut