Daleka obala – “Volim Jimia”

Oglas

Odnedavno je u prodaji knjiga ”Našao sam dobar bend” Borisa Hrepića Hrepe, basista Daleke obale, u kojoj progovara o nastanku splitske scene osamdesetih i stvaranju velikih imena današnje hrvatske rock i mainstream scene.

Ovo izdanje prati CD s deset nikad objavljenih demo snimki Daleke obale koje predstavlja upravo singl ”Volim Jimia”. Ovaj je singl svojevrsni dragulj koji je Daleka obala izvukla iz svoje škrinjice.

Dokumentaristički videospot zorno prikazuje Rivu potkraj 80-ih i mladu Daleku obalu koja ispred Bobisa, tada popularnog okupljališta, uživa u suncu i pogledu na djevojke koje šetaju. Ovaj će video zasigurno prizvati u sjećanje neka puno opuštenija vremena.

30.11. u 20 sati u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu obilježit će se 30 godina benda Daleka obala i 27 godina otkad su upravo na tom mjestu održali koncert.

Na promociji će nastupiti Sunnysidersi s gostima iz onog vremena te blokom pjesama napraviti svojevrsni hommage Dalekoj obali. Bit će to pravi multimedijalni događaj jer će biti prikazan i 15-minutni dokumentarac o tom vremenu.

Promotivna turneja se nastavlja 7.12. u zagrebačkom Saxu s istim programom.

Oglas