Dvadeset godina kultnog benda Analena obilježit će se koncertom u Močvari

Brojka se zaokružila, Analena je već puna dva desetljeća s nama. Kultni post hardcore screamo bend osnovan je prije dvadeset godina ispred jednog od zagrebačkih zidova na koga su se Six i Mijo spremili zalijepiti plakat za neki od koncerata, koje je u jesen 1997. godine radio URK, u periodu prije nego je osnovana Močvara. Nije prošlo puno vremena od početne ideje do prvog koncerta u kutinskoj Baraci, nakon kojeg je Analena, uz suborce Peach Pit, Lunar, FNC Diverzant, Chang Ffos i druge, postala jednim od najaktivnijih bendova tadašnje nove zagrebačke scene. 

Nakon albuma “Arhythmetics”, “Carbon Based” i “Inconstantinopolis”, nekoliko stotina koncerata odsviranih uzduž i poprijeko Europe te par personalnih promjena, Analena si je priskrbila kultni status, kako doma, tako i vani – brojna fan baza uvijek je u prvim redovima i izgara zajedno s bendom.

Iako su posljednjih godina zbog raseljenosti između Hrvatske, Slovenije i Engleske umanjili diskografsku i koncertnu aktivnost, Ana, Mijo, Miran i Zet i dalje drže Analenu na okupu. Obljetnica osnivanja benda sjajna je prilika za zagrebački nastup ovu subotu 16. rujna u Močvari, nakon više od dvije godine pauze na domaćem terenu. Ne propustite priliku svjedočiti jednom od najboljih koncerata ove jeseni – dvadeset godina benda sažeto u kaleidoskopsku pedesetominutnu eksploziju.

Kao podrška Analeni, na koncertu nastupaju i zagrebačke Žen. Ovaj četveročlani audio vizualni kolektiv već godinama hrabro gazi stazama post rocka, shoegazea te math rocka i oduševljava sve veći broj slušatelja diljem Europe i šire. Jednako kao i Analena tijekom prvih deset godina postojanja, i Žen su drumske ratnice – prethodnih godina su u svom kombiju nekoliko puta pregazile stari kontinent nastupajući kako na malim klupskim, tako i na velikim festivalskim nastupima.

Treći album, najavljen za objavljivanje krajem godine pri ljubljanskoj etiketi Moonlee Records, na najbolji će način pokazati napredak koji Žen rade iz albuma u album. Eva, Sara, Ivona i Tanja su sjajnim živim nastupima oduševile i legendarnog DJ-a Kevin Colea koji je njihovu pjesmu Žal nedavno u programu KEXP radija iz Seattlea zavrtio kao “Song of the Day”. Dođite na vrijeme.

*Nakon koncerta održat će se Dark Side: The Cure night na 2 floora / 16.9. Močvara na koji je upad za sve posjetitelje koncerta besplatan.

VRATA 20:00 • POČETAK 20:30 • UPAD 40 KN

Ček dis aut