“Heavy Envelope”, četvrti album Stonebridea je vani

Ako ste se ikad zapitali je li moguća kombinacija dooma i bluesa, Heavy Envelope je pozitivan odgovor na vaše pitanje. Imate li pri tom i maštu koja dozvoljava mogućnost da ovakav spoj bude utkan u stoner rock osnovu i prožet žestokim i psihodeličnim elementima, onda se u vašoj glavi izrodila snažna vizija novog albuma Stonebridea.

Zagrebački bend Stonebride na glazbenoj sceni djeluje već devet godina. U tom periodu neumorno i sigurno se drže koncepta jedan album – hrpa koncerata. Prvo izdanje u obličju EP-ja su ponudili 2008. godine pod nazivom Smile & Shine. Već na tom prvom izdanju, bend je iskazao svoje afinitete prema dugim solažama i grezijem, stonerskom zvuku, te si je prigrlio određeni broj ljubitelja takvoga izričaja. Kotačići koji pokreću Stonebride mašineriju kriju se utjelovljeni u članoveSinišu Krnetu (gitara, glas), Tješimira Mendaša (gitara),Alena Nuždu (bass) i Stjepana Kolobarića (bubanj).

Čvrsto zakoračivši u četvrtu etapu svog izdavačko-sviralačkog puta, izdaju svoj četvrti album Heavy Envelope, nakon kojega će uslijediti koncerti. Ovaj glazbeni uradak donosi šest pjesama, a temelji se na sveprisutnoj vlastitoj filozofiji benda koja je u ovom izdanju obogaćena nešto drugačijim zvukom, te su također vidljive izmjene u balansu vokala i gitarskih solaža.Siniša je na Heavy Envelope dobio značajniju ulogu da slušatelje svojim vokalom vodi kroz album, dok su se ostali članovi benda potrudili zadržati i pojačati čvrstu i žestoku glazbenu konstrukciju, ne dozvoljavajući pri tom pad zainteresiranosti svakome tko je odlučio svoje vrijeme izdvojiti za preslušavanje ovog uratka.

Za produkcijsku i izdavačku ulogu, Stonebride su se obratili domaćim, ali i stranim izdavačima. Povezali su naše ljude iz PDV Recordsa s njemačkim Setalight Recordsom koji su zajednički snagama odlučili pojačati blagdansko veselje ljubiteljima moćnog zvuka i izdati album Heavy Envelope u prosincu 2014. godine. Uvodna pjesma Movies, Movies lagano najavljuje vokalnu obogaćenost, dok se završnomVenomous pokazuje odanost fanovima koji vole duge solaže.

Heavy Envelope info

izvođač: Stonebride
naslov: Heavy Envelope
kataloški broj: PDV008
izdavač: PDV Records

popis pjesama:
1 – Movies, Movies – 4:33
2 – Lowest Supreme – 4:45
3 – Lay Low – 4:34
4 – Coloured Blue – 5:06
5 – Sokushinbutsu – 6:15
6 – Venomous – 7:22

Ček dis aut