Novo festivalsko izdanje Hartere u riječkom Torpedu

Hartera photo 6

U rujnu nas očekuje nova Hartera koja ove godine posuđuje prostor bivše tvornice Torpedo, kako bi isti revitalizirala glazbeno-scenskim programom. Ovogodišnje festivalsko izdanje Hartere u riječkom Torpedu održat će se 16. i 17. rujna 2016. s programskim proširenjem koncepta.

Novosti, koje govore u prilog vraćanju nekadašnjeg statusa Hartere kao najboljeg butik festivala na jugoistoku Europe, predstavljaju proširenje koncepta programa i to sadržajima s alternativnijim i modernijim pristupima zvuku i slici. No da se ne bi zabrinuli ljubitelji Hartere kakve znaju i vole, koncept se neće mijenjati u potpunosti. Tako će se publika i dalje moći raspojasati slušajući svoje omiljene domaće izvođače, kao i one iz regije i inozemstva.

harteraPrvi dan festivala će biti posvećen rock, a drugi electro zvuku. Upravo je taj drugi dan, uz sva dobro poznata imena izvođača, proširen segmentom koji služi kao najava budućim izdanjima Hartere koja će se vezati za projekt umjetničkog direktora festivala, Damira Martinovića Mrleta (Let 3), u smjeru osnivanja novih programa vezanih za eksperimentalno istraživanje zvuka u skladu s novim tehnologijama.

Bez obzira na probleme »tehničke« prirode, mislim da smo prošle godine, programski ipak uspjeli krenuti u smjeru oporavka manifestacije. Naša nastojanja u vraćanju ugleda festivalu nisu prostorne već konceptualne prirode i to je ono na čemu marljivo radimo. Ako se publici ponudi kvalitetan program sa svrhom uključivanja svjetskih i modernih sadržaja, oni će takav program i popratiti. Ljudi u Rijeci su željni ovakve vrste zabave, a ako im možemo ponuditi nešto novo i kvalitetno, tu smo da to i odradimo. S obzirom da i osobno stremimo alternativnijim i rafiniranijim sadržajima za razliku od onih puko komercijalnih – iako smo svjesni da jedan dio programa mora sadržavati i ovakve izvođače – ozbiljno nastojimo zadržati takav karakter festivala te time, kako vi kažete, vratiti Harteri ugled koji je nekad uživala.” izjavio je Mrle za Novi list i najavio osnivanje Instituta zvuka u Rijeci koji bi svojim programom kroz predavanja, radionice i događaje, implementirao nove sadržaje vezane uz konceptualno i tehnologijsko istraživanje i stvaranje zvuka, o čemu će riječ više objaviti uskoro.

Informacije o line up-u te kupnji ulaznica stižu uskoro.

Ček dis aut