Poslušajte novi singl “Hollow” Alice in Chains

Da, da. Vrebali smo cijeli dan kada će ga napokon objaviti i tu je! Alice in Chains objavili su prvi singl s nadolazećeg albuma. Radi se o pjesmi “Hollow” koja je predstavljena kroz video uradak složen od instagram fotografija koje su fanovi kroz posljednja dva tjedna slali na službenu stranicu benda nakon što im je postepeno otkrivan novi stih koji ih je trebao inspirirati.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/4164r15oiAL._SL500_AA280_.jpgSingl će službeno biti objavljen 8.siječnja dok datum objave kompletnog albuma još nije poznat već samo da bi trebao biti tu na proljeće 2013.

Tri godine nakon uspješnog povratka s albumom Black Gives Way to Blue, Alice In Chains napokon su ovaj mjesec službeno potvrdili završetak snimanja svog petog studijskog albuma započetog još prošle godine, međutim odgođenog zbog operacije ramena gitarista Jerrya Cantrella.

Nakon četrnaest godina od posljednjeg albuma i sedam godina od smrti Layne Staleya, Alice in Chains ostao je sveprisutan među fanovima no nije bilo lako vratiti se zaista s novim albumom 2009. Kako je Cantrell izjavio u intervjuu za Guitar World, snimanjem ovog petog albuma imali su osjećaj da „još jednom prolaze isti baksuz povratka“. I ovaj put uz novog pjevača Williama Duvalla, kao na prethodnom albumu producentska uloga pripala je Nick Raskulineczu, a gitarist benda je uvjeren da će se i ovaj album jednako istaknuti.

Ček dis aut