Rock par za malo romantike na stageu

Gawin Rossdale, frontman poznatog post-grunge benda Bush, pripremio je pravo iznenađenje na bini tokom tradicionalnog  KROQ Almost Acoustic Christmas koncerta u Gibson amfiteatru u Los Angelesu ovaj vikend.

Nakon više od desetljeća zajedničkog života i braka, po prvi put su rocker i njegova jednako (možda i više) poznata rock-supruga Gwen Stefani, frontmanica pop-rock benda No Doubt, podjelili stage na oduševljenje prisutne publike.

Stefani se svojim prepoznatljivim vokalnim izričajem pridružila Rossdaleu tokom izvođenja njegovog hita „Glycerine“ iz ’90ih, odjevena u prepoznatljivom stilu kao nekada za nastupe No Doubta. Pjevačica, koja je zadnjih godina zaplivala pop vodama, vidno je uživala u žešćim notama kada se ostatak benda pridružio na bini, a duet je završio nastup simpatičnom pusom i rastopio prisutne. Da, „bljuc“ reći ćemo, ali što fali malo romantičnoj čaroliji u ove hladne depresivne dane.

Dok je povratak No Doubta još uvijek svjež, Bush se već prošle godine vratio na scenu nakon osam godina zatišja novim albumom The Sea Of Memories. Prisjetimo se, Bush se razišao 2003., godinu dana nakon objavljivanja svog albuma The Golden State. Frontman Gavin Rossdale je u međuvremenu osnovao drugi post-grunge bend Institute koji je objavio tek jedan album (Distort Yourself, 2005.) i okušao se u solo vodama albumom WANDERlust. Bubnjar orginalne postave Robin Goodridge čini uz Rossdalea samo polovicu Busha koji se vratio na pozornicu. Basista Dave Parsonsa i gitarista Nigela Pulsforda zamjenio je gitarist Institutea – Chris Traynor, dok je Corey Britz (The Calling, Lexington Queen) preuzeo bas.

Ček dis aut