Rush u punom poletu s novim izdanjima

geddylee

Geddy Lee, basist kanadskih progresivaca Rush, obznanio je da je bend pri kraju stvaranja novog materijala za svoj nadolazeći album Clockwork Angels. Bend bi uskoro trebao početi sa snimanjem te se nadaju da će ovaj nasljednik posljednjeg Snakes & Arrows (2007.) biti objavljen u proljeće 2012.

Uz izjavu da je nakon inertnog starta, posljednjih nekoliko tjedana bilo vrlo plodonosno te da bi voljeli dovršiti još pjesmu,dvije, Geddy je dodao da je izuzetno zadovoljan smijerom u kojem je proces stvaranja krenuo te spomenuo da je ipak malo drukčiji od puta kojim je krenuo Snakes & Arrows.

Nadam se da ćemo do Božića biti gotovi sa snimanjem cjelokupnog materijala. S početkom slijedeće godine ćemo se pozabaviti miksom i objaviti ga do proljeća.”

Nakon više od dva desetljeća suradnje s Atlantic Records, ovo će biti prvi glazbeni uradak pod ugovorom za Roadrunner Records.

Dotle fanovi odbrojavaju dane do objave live DVD-a Time Machine 2011: Live in Cleveland, koji je u planu za 08. studenog. Snimljen je u Quicken Loans Areni prošlog travnja i donosi Rush u punom poletu te uključuje izvedbu njihovog klasika iz 1981. “Moving Pictures” u cijeloj dužini trajanja. Lee je zadovoljan da su upravo u Clevelandu snimili ovaj DVD, s obzirom da su ostale njihove live snimke uvijek bile snimljene u inozemstvu, a Cleveland je prvi grad u kojem su se osjetili dobrodošlo na početku svoje karijere.

Bend uz to objavljuje i “Moving Pictures: Live 2011” kao digitalno izdanje i fizičko vinilno izdanje. A mi vam donosimo u nastavku mali preview sa novog izdanja.

Ček dis aut