S The Stoogesima je gotovo – kaže gitarist James Williamson

IggyStooges_DavidRacugglia1

Gitarist James Williamson kaže da bi bilo „van pameti“ za Iggyja i The Stoogese da opet krenu s turnejama.

Jedan od osnivača benda, bubnjar Scott Asheton umro je 2014., a originalni basist je preminuo 1975. Iako Williamson nije jedan od osnivača samog benda, pridružio mu se 1970. i uživao rani uspijeh benda prije nego što je otišao 1974. te se opet vratio u bend 2009. godine nakon smrti još jednog od osnivača – Rona Ashetona. Bend je nastupao na turnejama s različitim lineupima kroz godine, ali Williamson ne očekuje da će više ići na turneje.

Za Joel Gaustena je izjavio: “Sa Stoogesima je gotovo. Praktički svi su mrtvi osim Iggyja i mene, tako da bi bilo van pameti turirati pod imenom Iggy And The Stooges sa samo jednim Stoogesom u bendu dok su ostali nadopuna. To mi nma apsolutno nikakvog smisla. A zapravo i ne želim na turneje više. Nekako je za mene gotovo. I osjećam da smo predugo u ovome i prestari da bi više radili predstave.“ Williamson dodaje: „Znam da ih Iggy radi i da ih ljudi izgleda vole. To je u redu, ali imam osjećaj da ne želim više lupati po istome. U 2013. Još smo na neki način „razvaljivali“ na pozornici i mislim da smo bili u korak s većinom bendova – mladih bendova, zapravo. Ali ovih dana, mislim da su to više sjećanja nego realnost. U redu sam s time da ne radim ništa. Uz to rečeno, još uvijek osjećam da ima glazbe u meni, zato uživam radeći ove male projekte i djeleći ih s ljudima.

Iggy Pop je ove godine izdao svoj zadnji album „Post Pop Depression“ u suradnji s glavnim čovjekom Queens Of The Stone Age i bubnjarem Artic Monkeysa – Matt Heidersom.

Ček dis aut