6. Salon fotografije Čakovec u organizaciji udruge Fotomotiva

naslovna-fotografija_autor_nguyen-vu-phuoc-iz-vietnama-women-net-mending
(Photo: Nguyen Vu Phuoc, Vietnam)

U organizaciji udruge Fotomotiva iz Čakovca u petak 16.12. u 19:00 h u izložbenom prostoru Muzeja Međimurja Čakovec održat će se otvorenje izložbe 6. Salona fotografije Čakovec.

Salon fotografije Čakovec žirirana je fotografska izložba otvorena fotografima profesionalcima, amaterima i entuzijastima koja se održava od 2011. godine, te ove godine slavi svoj 5. rođendan. Ove godine se u konkurenciju prijavilo ukupno 223 autora iz čak 44 zemlje svijeta. Na šest zadanih tema: kolekcija (otvorena tema – tematska kolekcija od 3 do 6 rada), slobodna u boji, slobodna monokromatska, priroda, minimalizam i fotoreporterska fotografija pristiglo je preko 3500 radova. Selekciju Salona odredio je tročlani žiri: Krešimir Pletikosa – voditelj programa obrazovanja za digitalnu fotografiju i obradu na Otvorenom učilištu Algebra i autoru nekoliko fotografskih knjiga; Davor Žerjav – autor nekoliko fotografskih knjiga, dopredsjednik Fotokluba Čakovec; Neda Rački, EFIAP/g – fotografkinja, članica Fotokluba Zagreb, dobitnica godišnje nagrade za fotografiju ‘Tošo Dabac’ za 2013. godinu.

Od ukupne selekcije Salona bit će izloženo stotinjak najboljih radova. Svečano otvorenje izložbe održat će se u petak 16.12. s početkom u 19:00 sati, a izložba će biti otvorena cijeli prosinac.

Salon fotografije Čakovec održava se pod pokroviteljstvom svjetskih organizacija za umjetničku fotografiju The International Federation of Photographic Art (FIAP) i The Photographic Society of America (PSA). Sponzori izložbe su Međimurska županija, Grad Čakovec, TZ Grada Čakovca, Muzej Međimurja Čakovec, Vinarija Kocijan i LifeClass Terme Sveti Martin.