Američke indie rockere Walter Etc. prva europska turneja dovodi u Zagreb

Indie emo naočale u drugom ovogodišnjem izdanju predstavljaju američke indie rockere Walter Etc., austrijsku dream pop grupu Crush i zagrebačke Weather Pains. 

Walter Etc. su četvorica mladića koji žive diljem Zapadne obale SAD-a i sviraju vrlo prozračan, slackerski indie rock na tragu Pavementa, a kao nešto suvremenije reference vrijedi spomenuti Frankie Cosmos ili čak Maca Demarca. Bend je pod imenom Walter Mitty & His Makeshift Orchestra djelovao šest godina, snimio četiri albuma, odradio više američkih turneja, stekao popriličan broj fanova i otišao na trajnu pauzu. No, nedugo zatim, frontman Dustin Hayes ponovno okuplja dio ekipe i pod imenom Walter Etc. snima EP „Always Leaving“, zajedničku ploču s grupom Diners te izvrstan LP „Gloom Cruise“, koji je producirao Jeff Rosenstock, dobro znano lice DIY pop punk podzemlja. Ovo im je prva europska turneja i, ako volite pop glazbu s gitarama, postoje realne šanse da će vam se Walter Etc. jako svidjeti. 

Osim Walter Etc., u goste dolaze i Crush, izvrsna dream pop skupina iz Graza. Članice i članove Crusha prosječan je pratitelj nezavisne glazbe na zagrebačkim binama već vidio u sastavima poput Remedy, Liberation Service, Catholic Guilt i Portoroš, dok udruženi u Crush sviraju briljantnu pop glazbu iz snova. Pozivaju se na Cocteau Twins, Dinosaur Jr., The Cure i R.E.M., a definitivno se ne može pogriješiti kada ih se usporedi s Alvvays. Zasad su objavili dva odlična EP-ja, a prvi dugosvirajući album izlazi krajem travnja, pa se ovaj koncert može smatrati uranjenom promocijom. 

Večer će otvoriti Weather Pains, novi bend čije ste članove možda uočili u redovima pokojnih zagrebačkih sastava poput Benchwarmersa i Silka. Na ničije iznenađenje, nastavljaju na temeljima koje su postavili u prošlim bendovima – ono što sviraju je na tragu Superchunka, Lemonheadsa, Dinosaur Jr. i ostalih prvaka nezavisnog rocka koji su žarili i palili devedesetih, a ovo im je premijerni koncert. 

Budući da nakon ove glazbene priredbe slijedi još jedno događanje, koncert počinje u 20:30 te završava najkasnije u 22:45, a za ulaznicu će na blagajni kluba biti potrebno izdvojiti svega 35 kuna.