Ana Opačak – “Na kraju dana”

Pjesma “Na kraju dana” Ane Opačak predstavljena je zimus na Zagrebačkom festivalu, a ovog je proljeća dobila svoje video izdanje.

Boris Sekulić potpisuje idejni scenarij, režiju, scenografiju i montažu. Igrajući se sjenom, linijom, oblicima i koloritom Boris je kreirao jedan svijet u kojem je Ana Opačak kao balerina iz glazbene kutije. Anina haljina unikatna je instalacija izrađena također od papira, a dizajn potpisuje modna dizajnerica Katarina Cvitković iz KARIN design, kojima je upravo Ana zaštitno lice.

Htjeli smo napraviti spot koji neće biti uobičajen i koji će svojom artističkom formom najbolje odgovarati pjesmi i dati težište na bezvremensku ljepotu glazbe. Nadam se da smo uspjeli probuditi maštu gledatelja i ponukati ih da inspiraciju potraže u malim stvarima, onima koje su svakodnevno oko nas“, izjavila je Ana.

Polufinalistica The Voicea, Ana Opačak rođena je u Splitu i dugogodišnja je pjevačica grupe „Lite Motive“, a do nedavno i grupe „058“. Iza sebe ima nastupe na festivalima kao što su „Splitski festival“, „Zagrebfest“, „Večer dalmatinske šansone“, „Melodije hrvatskog juga“, ali i višegodišnje nastupe na međunarodnim „Večerima francuske šansone“ na kojima sudjeluje od 2002. te na svjetskom festivalu frankofonije „Visa francophone“ u Villefranche de Rouergue u Francuskoj gdje je 2004. godine predstavljala Hrvatsku.

Ana je ove godine, osim nastupa na Zagrebačkom festivalu, nastupala i u Lisinskom na programu pod nazivom „Splitski festival – 55 godina“ te se upravo priprema za nastup 22. svibnja u HNK Split na koncertu „Split Arsenu“ uz Matiju Dedića, Tedi Spalata, TBF, Saru Renar i druge.