Barcelona Gipsy balKan Orchestra vraća se u Zagreb na krilima izdanja “Avo Kanto”

BGKO – Barcelona Gipsy balKan Orchestra svojim jedinstvenim zvukom i strastvenim nastupima kontinuirano oduševljava publiku od osnutka 2012. godine kada im je ime glasilo Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra te su u vrlo kratkom roku postali jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi.

Inspirirani elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock’n’rolla i countryja, BGKO stvaraju glazbu koja proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazza, romske glazbe i tradicionalnih kao i zaboravljenih glazbenih stilova raznih regija diljem Balkana i Europe.

Postavu čini internacionalno društvo glazbenika – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Ukrajina, što je i doprinijelo posebnosti glazbenog izričaja ovog benda koji doista jest specifičan, graciozan i emotivan.

Nakon što su već dva puta u protekle tri godine rasprodali zagrebački klub Močvara, Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolaze 17. svibnja u Tvornicu kulture gdje će ovog puta premijerno predstaviti najnoviji album „Avo Kanto“, objavljen u ožujku prošle godine.

Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) po cijeni 70 kn, dok će na dan koncerta cijena ulaznica biti 90 kn.