CAMP 2011. – Creative Arts and Music Project

camp_small_3

Mixer.hr danas je prisustvovao konferenciji za novinare povodom početka prvog zagrebačkog CAMP 2011.: Creative Arts and Music Project – međunarodnog festivala za vizualnu glazbu na kojoj su sudjelovali organizatori i akteri festivala Fried Dähn, Thomas Maos, Olga Majcen Linn, Max Hattler, Davor Sanvincenti te Antun Božičević.

Ovo je osmo izdanje privremenog interaktivno-istraživačkog laboratorija CAMP festivala, osnovanog 1999. od strane prof. Fried Dähna (skladatelj klasične, suvremene i elektroničke glazbe koji je imao prilike surađivati s Frankom Zappom, K. H. Stockhausenom te Ornette Coleman) i Thomas Maosa (crossover umjetnika), koji se prvi put ove godine održava u Zagrebu u suradnji s udrugom KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse i Udruženjem za razvoj kulture „ URK“ te okuplja niz međunarodno priznatih umjetnika koji se bave glazbom i zvukom, videom, instalacijama, svjetlom i novim medijima. Festival koji se svake godine održava na drugoj lokaciji s drugim umjetnicima, osmišljen je kao inovativna platforma progresivnog, istraživačkog umjetničkog djelovanja i posvećen je novim oblicima audiovizualne i performativne umjetnosti, kao i teorijskoj razradi srodnih tema i koncepata te unapređenju internacionalne razmjene ideja.

Prvi je dio festivala u znaku slobodne razmjene ideja i kreativne suradnje između umjetnika iz južne Njemačke i naših domaćih umjetnika. Tijekom radionica i predavanja, umjetnici će improvizirati, diskutirati i eksperimentirati s novim pristupima glazbi i različitim vizualnim efektima, a proći će se i razraditi različite teme, problematike i sami konačni rezultati radionice.

Vikend donosi priliku za uživanje u rezultatima kreativnog rada: performansi progresivne i elektronske glazbe praćeni svjetlosnim audio-vizualnim instalacijama i projekcijama na rasporedu su u večernjim satima u Pogonu Jedinstvo. Nakon izvedbi slijedi i subotnji afterparty s DJ i VJ nastupima iza ponoći u Klubu Močvara!
Umjetnici koji sudjeluju su: Antun Božičević (HR), Fried Dähn (D), Axel Hanfreich (D), Max Hattler (D), Ana Hušman (HR), Damir Bartol Indoš (HR), Jörg Kallinich (D), Mark Lorenz Kysela (D), Ivan Marušić Klif (HR), Thomas Maos (D), Martina Mezak (HR), Phillipp Rahlenbeck (D), Davor Sanvincenti (HR), Kurt Laurenz Theinert (D).

Program:
* visual music – radionice, predavanja, diskusije, probe: 06. – 09.06.2011. @ Pogon Jedinstvo
* performansi 11. i 12.06.2011. od 21:00h @ Pogon Jedinstvo
* CAMP festivalski party 11.06.2011. od 24:00h @ Močvara
DJ: Camp Soundsystem
VJ-i: Martina Mezak, Max Hattler CAMP

Ulaz je slobodan, a organizatori obećavaju zanimljiv vikend!!!