Children Of Bodom predstavili goste zagrebačkog koncerta u Tvornici kulture

Finske metal legende Children Of Bodom, nakon jedanaest godina vraćaju se u Zagreb u sklopu turneje „20 Years Dirt & Down” kojom obilježavaju dvadeset godina od svojeg prvog, ujedno i najbitnijeg albuma „Something Wild”. Koncert će se održati 23. ožujka u Tvornici kulture.

Kao posebne goste Children Of bodom dovode dvije nove metal atrakcije, danske alter metalce Forever Still i kanadske progresive metalce Oni.

Forever Still za sebe kažu da su potpuno iskren i emocionalan „in-your-face” heavy rock bend bez ikakvih izgovora. Njihova široka glazbena lepeza prostire se od atmosferskih elektronskih tekstura do agresijom nabijenih gitarskih rifova, sve upotpunjeno odličnim vokalom pjevačice Maje koja u svojim pjesmama prelazi od emocionalnih balada do agresivnog vrištanja. Do sada su objavili dva EP-a; “Breaking Free” i  ‘Save Me’, a na ovoj turneji promoviraju svoj debi album „Tied Down”.

Oni dolaze iz Kanade i svoje ime preuzeli od zloglasnog japanskog demona koji širi patnju i jad. Osnovani su 2014. godine u Ontariu. Specifični su po tome što im je svaka pjesma potpuno drugačijeg stila, no ipak u okvirima progresive metala. Njihov debi album ‘Ironshore’ producirao je Josh Wilbur (Lamb Of God, Gojira), a Oni će ga predstaviti publici na ovoj turneji.

Children Of Bodom kreću na turneju kojom obilježavaju dvadeset godina od izlaska njihovog prvog albuma. U sklopu turneje, koju su nazvali „20 Years Down & Dirty”, posjetit će i Zagreb i to nakon jedanaest godina,  nakon što su u siječnju 2006. godine održali nezaboravan koncert u rasprodanoj dvorani Boogaloo.

Koncert će se održati u četvrtak, 23. ožujka u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Na turneji će, osim što će promovirati svoj posljedni, još uvijek aktualni album „I Worship Chaos”, predstaviti i presjek karijere.

Početak koncerta najavljen je za 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 180 kn u pretprodaji i 200 kn na ulazu.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing & Tatto Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13, Vallhala Metal Bar – Radićeva – 25; u Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2A, ON PAROLE – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem www.eventim.hr.