Dead Fish – novi single ‘Ajmo s ritmom’

fish

Nakon više od godinu dana pauze od zadnjeg studijskog izdanja, koprivnički bend Dead Fish na velika vrata vraća se na domaću glazbenu scenu. Novi single „Ajmo s ritmom“ izlazi pod etiketom nezavisnog RockLive Recordsa.

Od zadnjeg albuma „Cronopol“ (izdan u siječnju 2010.) bend je doživio stanovite promjene koje su uvelike utjecale na njegov današnji rad. U bendu je ostala samo jedna gitara, pojavio se novi basist, a onaj prijašnji zauzeo je mjesto zaduženo za efekte.

Prošle je godine održano niz koncerata u sklopu promocije albuma, bend je svirao i izvan granica zemlje, održao nekoliko koncerata sa bendovima poput Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., DeLyricum, a onda početkom ove godine napravio pauzu i krenuo raditi na novim pjesmama.

Produkt njihovog rada sada je pred vama – novi single „Ajmo s ritmom“ predstavlja novi zvuk benda. Pjesma je snimana i mixana u koprivničkom RHS studiju, pod producentskom palicom Raula Peice (SAE Institute diploma), jednog od najperspektivnijih mladih producenata u Hrvatskoj.

Novi, moderniji i dinamičniji Dead Fish zasigurno će naći brojne poklonike kod ljubitelja d’n’b i hip-hop glazbe, a njihov najavni single dolazi kao uvertira u novi studijski album koji bi trebao izaći krajem godine.

Novost kod benda je i to što se sa novim albumom nalaze pod okriljem nezavisne etikete „RockLive Records“, te kako sami govore, time izražavaju jasan stav o današnjem stanju u službenoj diskografiji.

Najavni single „Ajmo s ritmom“ možete poslušati ili preuzeti na sljedećim linkovima:

Web site: www.dead-fish.com.hr

Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=eFZI3sVZhJM

Soundcloud: http://soundcloud.com/rocklive-festival/dead-fish-ajmo-s-ritmom