Doktorov “plastikpop” najavljuje novi riječki val

Spoj imaginarne budućnosti s elementima retro glazbe od 50-ih godina

Plastikpop se vraća, i to u svježijem i novijem izdanju. Gotovo 4 mjeseca nakon posljednjeg singla „Magija” svjetlo dana konačno je ugledala nova pjesma iz Doktorove radionice s riječkom adresom.

Četvrti je to singl sa nadolazećeg albuma mladog glazbenika, producenta i kantautora koji u posljednjih pola godina oduševljava sve veći broj poklonika i slušatelja. 

„Daj bebo” je vesela i pjevna pjesma koju krasi spoj moderne trap produkcije te melankoličnih melodija nešto starije pop i rock’n’roll glazbe uz koju sam i sam odrastao.”

Pjesmu prati i veoma zanimljiv videospot koji ima snažne utjecaje klasične ere holivudskih horora, a koji je sniman na različitim lokacijama u Rijeci i okolici.

„Malo sam odužio sa izbacivanjem novog singla, ponajviše kako bi poboljšao tehničke i produkcijske aspekte ove pjesme, kako sa samom glazbom tako i s videospotom.„ –  kaže Doktor te dodaje: 

„Smatram kako je sama ideja „plastikpopa” nešto potpuno novo i ekskluzivno kako kod nas tako i u regiji. On predstavlja pop u potpuno drugačijem ruhu sa neobičnim instrumentima te vokalnim i melodijskim linijama”

Doktorov izričaj najlakše je opisati kao svojevrsan vid retrofuturizma odnosno spoja imaginarne budućnosti sa elementima retro glazbe od 50-ih godina prošlog stoljeća na ovamo, a cijeli album imat ćemo prilike čuti početkom sljedeće godine, a stilski bi trebao popratiti dosadašnje singlove koje smo imali prilike slušati.

***

Doktor donosi recept za “Magiju”