Dream Theater – mijenjamo Mikea za Mikea

dreamtheater2

Nakon više od pola godine medijskog prepucavanja i nagađanja, završena je jedna od najintrigantnijih rock priča prošle sezone. Potraga za novim bubnjarem Dream Theatera pretvorila se u pravi reality show, ali i odlično isplaniran PR za bend – svaki od tri video uratka s audicijama za novog bubnjara na kojima su predstavljena sedmorica vrsnih: Aguiles Priester, Peter Wildoer, Marco Minnemann, Virgil Donati, Derek Roddy i Mike Mangini, u nekoliko dana pogledalo je više od pola milijuna zaintrigiranih ljubitelja žestokih nota.

Odluka je napokon donešena, dosadašnji već tradicionalni zvuk Tame i Sabiana, zamjenjen je Pearl bubnjevima i Zildjian činelama – novi član obitelji Dream Theatera je Mike Mangini, koji je izabran u teškoj utrci rame uz rame s Marcom Minnemannom (KREATOR, NECROPHAGIST, EPHEL DUATH, JOE SATRIANI) i Peter Wildoerom (DARKANE). Mangini je vijest o ulasku u bend primio vrlo emotivno i s iskrenim oduševljenjem. U samom videu izjavio je da je osjetio izuzetnu kemiju s ostalim članovima, da se osjeća da stvarno tu pripada te da mu je izuzetna čast preuzeti Portnoyev tron u drugoj eri ovog benda.

Mike Portnoy je bubnjar kojeg nije nimalo lako zamjeniti, bubnjari koji su doveli ritam mašinu do tih granica stvarno se mogu nabrojati na prste jedne ruke, no Mangini ima sposobnosti držati rame uz rame s istima. Mangini je ujedno bio i najlogičniji izbor – prijatelj je s bendom i radio je s pjevačem Dream Theatera, James LaBriejem na njegovom solo albumu, te svirao za Stevea Vaia, Extreme i Annihilator među ostalima. Ovaj glazbenik, koji nosi titulu jednog od najbržih bubnjara svijeta, predaje i na bostonskom Berklee School of Music, a napisao je i dvije knjige o bubnjarskim tehnikama (“Rhythm Knowledge“).

http://www.youtube.com/user/RoadrunnerRecords