Dvostruka koncertna promocija ovog petka u Hard Placeu: Baltazar i Crna Kronika

''Pogled broj 13'' i ''Drž'te glavu iznad vode''

Petak 13. u Hard Placeu bit će obilježen dvostrukom koncertnom promocijom!

Svoje albume ”Pogled broj 13” i ”Drž’te glavu iznad vode”, promoviraju Baltazar i Crna kronika. Svaka sličnost naziva albuma i imena bendova sa simbolikom petka 13. je namjerna, a ulaz je besplatan. 

Gepostet von Dallas Records (official page) am Dienstag, 25. Februar 2020

Baltazar je istarski hard rock/alternative bend iz Istre osnovan 2005. Od 2006. do 2009., u kućnom studiju snimaju pjesme za budući album, a bend poprima puni oblik i počinje s nastupima, promovirajući album nazvan “Nemirno dijete” koji dobiva odlične kritike na mnogim glazbenim portalima u regiji.

Tijekom tri godine promocije Baltazar je svirao kao support skoro svim najvećim imenima regionalne rock scene, uključujući Majke, Van Gogh, Partibrejkers, Zabranjeno Pušenje, Atomsko Sklonište, Opća Opasnost, Psihomodo Pop, Krug (EKV) i Pozdrav Azri. Svojim drugim albumom ”Pogled broj 13” pod etiketom Dallas Recordsa, najavljuju čvrst i žestok album. Dosad su s albuma objavljena tri singla, od kojih su posljednji ”Srećo”, akustična “country-rock” laganica koja izvrsno kontrastira njihov već poznati čvrsti rock izričaj te singl i spot “Nije te strah” premijerno predstavljena na Mixer.hr-u:

PREMIJERA | “Nije te strah” – Baltazar se po prvi put u 12 godina pojavili u spotu!

Punk rock grupa Crna kronika, nakon 40 godina od svog prvog nastupa, vratila se ponovo na varaždinsku i hrvatsku rock scenu! Na našu sreću, odlična ekipa Ignac Klarić, Robert Kontrec, Srećko Kekez, Dejan Parlaj Žeta i Ivan Kronja jednostavno je shvatila da su spremni ponovo bez pritisaka uživati u sviranju i pisanju pjesama, a odlični nastupi i dobar kontakt sa publikom potvrdio je da je njihovo okupljanje bila sjajna ideja. Rezultat je album ”Drž’te glavu iznad vode” kojeg su krenuli snimati krajem 2018. u studiju njihovog bivšeg člana Roberta Kljajića. Album je najavljen singlom ”Drži ritam”, rock dizalice koja tjera na skakanje u nadi da nećete ostati jedini poliveni pivom.

Pravi je to rock/punk zvuk koji je mnogima koji komentiraju da pravog rockenrola više nema u hrvatskom eteru. Kao dokaz tome, u pjesmi gostuje i Valter Kocijančić, osnivač i član prve postave legendarnih PARAFA iz Rijeke. Album je sniman u studiju Road Production Ljutomer, snimatelji su Marko Kljajić, Andi Gal i Robert Kljajić, prodkciju je obavio je Dražen Gavrilović u studiju Dražen Gavrilović @ Pod.room studio, mastering Saša Novak (OHHO Mastering).

Varaždinski punkeri Crna kronika predstavili novi singl: “Irska”