DW Performance serija – DW sa smrtnike

DW-Performance-serija

Alen Frljak

DW je poznat po svojoj kvaliteti isto toliko kao i po svojim paprenim cijenama. Nema mnogo onih koji su vlasnici DW seta, no to bi se moglo promjeniti s DW Performance serijom. Ova serija je prva koja se proizvodi serijski u odnos na druge DW modele. Razvijana je dvije godine jer DW nije htio proizvesti slabiju inačicu Custom Shop DW-a, već nešto novo sa svojim vlastitim izgledom i zvukom.

Performance serija sadrži mnoge jedinstvene osobine kao što su Quarter Turret lugovi, manja verzija klasičnih DW lugova. Isto tako su i hvataljke na bass bubnju manja verzija nego li kod ostalih DW modela. Obruči su tripple-flanged hoops od 1.6mm, 2.3mm te 3.0 mm a debljina ovisi o veličini elementa. Beđevi i logo na bass bubnju su promjenjeni u jedinstveni Performance series dizajn.

Školjke su rađene od sjeverno-američkog javora (North American maple) kao i kod ostalih DW modela. Tomovi veličina od 10 do 16 inča kao i bass bubanj su rađene od 8 slojeva, iznimka su 8 inčni tom od 7 slojeva te snare koji se sastoje od 10 slojeva. John Good kod tehnike laminiranja se odlučio za HVX. Ta tehnika omogućuje mnogo prirodne rezonancije. Rub je odrezan precizno pod 45 stupnjeva. Bubnjevi su rađeni u Meksiku.

Mnoge bubnjarske zvijezde su okarakterizirale Performance seriju kao bubnjeve koji ˝pjevaju˝. Snare i kick zvuče prirodno, debelo i drvenasto s oštrim attack-om dok tomovi predivno rezoniraju s iznimnom jasnoćom i glatkim sustain-om.

DW Performance serija definitvno stoji čvrsto u pro-teritoriju odražavajući svoj posebni karakter. I dalje cijena nije malena, no ipak dobivate bubanj visoke kvalitete koji sa svojim zvukovnim karakterom se uklapa u više manje svaku glazbenu situaciju…,a i konačno možete imati DW bubanj koji niste platili suhim zlatom.