E.N.D. započeli s radom na retrospektivnom albumu

endNove vijesti pod okriljem daha prošlosti dolaze iz metal utvrde znane kao E.N.D. Naime, ovaj thrash/experimental metal bend iz Zadra radi na novom snimku, preciznije rečeno, rade na ponovnom snimanju 10 starih i donekle rearanžiranih pjesama. O čemu se točno radi?

E.N.D.-ovci gledaju oči u oči svojoj 20. godišnjici postojanja. Oni malo stariji znaju da u to vrijeme tehnologija nije bila toliko napredna niti dostupna mladim bendovima koji su željeli da ih se čuje. Međutim, oni su usprkos tome svirali i snimali svoje demo uratke. E.N.D. nisu bili nikakva iznimka te i oni imaju takve zapise koji su sačuvali dio njihove povijesti. Radi se o pjesmama nastalima između 1997. i 2005., a u novom izdanju će izaći kao album pod nazivom DEMONIC8.

Osim što su ovim ponovljenim snimkom željeli pokazati svoju glazbenu evoluciju kroz 20-godišnji rad, Zadrani su album odlučili posvetiti i bivšem članu E.N.D.-ja, Branku Kolencu – Brani, koji je napustio svoju obitelj i prijatelje prije 10 godina. Brane je sudjelovao u snimanju prvog dema 1997., kao i EP-ja 2005. te bi ova priča bez njega bila nepotpuna.