General Woo i Funksteri vraćaju se u Vintage Industrial Bar

General Woo, foto: Renato Horvat/Mixer.hr

General Woo se vraća u Vintage Industrial 11. siječnja 2018. te sa sobom dovodi svoj bend Funkstere, stoga ne propustite najbolje od hrvatskog hip hopa za početak nadolazeće godine.

Pravim imenom Srđan Ćuk, nadimak Woo (VU) je vezan uz njegov rodni grad Vukovar, Woo-ova hip-hop priča počinje se odvijati početkom devedesetih kada dolazi u Zagreb već potpuno “zaražen” hip-hopom i sudjeluje u par demo bendova koji se okupljaju oko kultne emisije Blackout Rap Show. 1996. sa Nenadom Šimunom (Target) osniva sastav Tram 11. Do raspada sastava 2003. objavili su tri studijska albuma i tri kompilacije.

Godina ranije označila je početak njegovog samostalnog rada. Izašao je njegov album jednostavnog naziva “General Woo”. Album je najavila izvrsna retro zezalica pod nazivom “Fix”, koja predstavlja duhoviti osvrt na osamdesete i stvari koje su tada bile in. Na albumu gostuje čitav niz poznatih imena: Target, Bolesna braća, Ivana Kindl, Ivana Husar iz Divasica i mnogi drugi. U suradnji sa zagrebačkim raperom Neredom pod etiketom Menarta, 2005. izlazi album “Baš je lijep ovaj svijet”, iza čega su se zaredala još tri albuma.

Najnovije osvježenje se dogodilo 11. studenog 2017. kad je nakon dugo vremena Dom Sportova napunio Tram 11.