Goldie – tvorac drum’n’bassa stiže na Zagrebački velesajam

Goldie foto: Chelone Wolf
Goldie
foto: Chelone Wolf

Goldie, legendarni tvorac drum’n’bassa, ujedno i autor albumaTimeless jednog od 50 najutjecajnijih u povijesti elektroničke glazbe premijerno stiže u Zagreb, u petak 22. svibnja. Ovo veliko glazbeno događanje ujedno je i službeno zagrijavanje za Outlook festival 2015., najveći europski festival bass glazbe i soundsystem culture koji će se održati od 2. do 6. rujna u Puli.

Zagrebački velesajam uz Goldiea će ugostiti i beogradske zločeste dečke Bad Copy, tu je i hrvatski otac Outlook festivala Mmmeniga, live drum’n’bass projekt Drumroll kao i domaćiniChew the Fat! Croatia. Jednodnevni događaj s odličnim lineupom i vrhunskom tehničkom produkcijom pomiče granice klupskog iskustva i izdvaja se kao jedan od najboljih događaja ovog proljeća.

Na osmi Outlook festival u Pulu dolaze velikani svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum’n’bass, garage i srodne glazbe:BEENIE MAN, Run The Jewels, Boy Better Know, The Madlib Carnival (Madlib, Pete Rock, J Rocc and Moodymann), Wiley, Noisia, Dusky, Flatbush Zombies, Shy FX, Congo Natty feat Congo Dubz & Tenor Fly, Jeru The Damaja, The Beatnuts, Digital Mystik i mnogi drugi.

Festival će biti otvoren u srijedu, 2. rujna, koncertom u pulskoj Areni. U društvu tisućljetnih kamenih arkada i zidova svjedočit ćemo nastupima četiri benda sa samog vrha hip-hop, drum’n’bass i reggae scene, kojima se se upravo pridružio još jedan specijalan gost – SBTRKT. Jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih britanskih producenata popet će se na fascinantnu pozornicu Arene uzJurassic 5, Roni Size Reprazentz Live, Gentleman’s Dub i Trojan Sound System.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji, a 65 na dan događaja.

Osim u Zagrebu, zabave zagrijavanja za Oultook festival održat će se ovaj vikend u Sarajevu i Ljubljani. Sarajevski lauch party u organizaciji Conrete Jungle održat će se u petak 15. svibnja u so.bi, gdje će nastupiti TEKITOKA (Dirty Beatz), KODIN (Mindtech / Close2Death), MOONJAH (Baga Sound) i SAID5 (Concrete Jungle) te u subotu, 16. svibnja, Mucha Lucha, kada nastupaju YESH (Chew the Fat / Jabbaton), PIPS (Big Mama Session), Ahmaad (Hator), Mr Mehikano (Mucha Lucha).

U petak, 15. svibnja RootsInSession organizira ljubljanski Outlook launch party na kojem nastupaju DubDiggerz (Slo), Sheco (Cro), Roots In Session Sound (Slo).

Facebook event