Grupa FLASHBACK pobjednici 1. Splitskog rock festivala

flash

U konkurenciji od 20 bandova, koji su izabrani među stotinjak prijavljenih iz čitave Hrvatske i regije, grupa FLASHBACK, prema jednoglasnoj odluci žirija, pobjedila je na 1. Splitskom rock festivalu. Rockeri iz Bjelovara u finalu su snage odmjerili s još tri banda: PleSKA i M.O.R.T. iz Splita te One possible option iz Rijeke. Flashback je na tom nastupu izveo pet autorskih pjesama sa svoga albuma „Muzika i pivo“, koje su oduševile prisutne u Legends baru na Bačvicama, gdje se festival i održavao.

Nakon proglašenja pobjednika, frontman Flashbacka, Davor Lovrić, zahvalio se svima koji su ih podržali te izrazio nadu da će se Splitski rock festival održavati i dalje te rasti s godinama, a tako i vratiti sjaj rocku koji je u mnogim slučajevima nepravedno stavljen na marginu glazbene scene u Hrvatskoj.

Ovih dana Flashbackovci kreću u dovršavanje materijala za novi album koji će snimati u Studio Waveu pod producentskom palicom Marka Novakovića. Snimanje albuma bila je i glavna festivalska nagrada, dok su pobjednici prema ocjeni publike, band PleSKA, osvojili snimanje  EP-a čiji će producent biti Mario Kovač. Sve to odvijat će se pred objektivom kamere splitskoga Kanala 5 koji je zadužen za promociju novonastalih uradaka. Kanal 5 je, podsjetimo, i organizator Splitskog rock festivala koji je nastao u sklopu njihove rock emisije „Legends bar“.

Kao uvertira u novi album Flashback je izbacio i još jedan singl pod nazivom „Kiše“. Pjesma je, kao i ostale pjesme s albuma „Muzika i pivo“, snimljena u zagrebačkom studiju ZgZvuk. Vlasnik studija i producent albuma Hrvoje Prskalo,u ovom slučaju je i autor teksta i glazbe za pjesmu „Kiše“, koja je, kažu, nešto modernijega zvuka. U njoj se pojavljuju gudačke linije koje su odsvirali mladi glazbenici Tomislav Vrabac i Luka Iverac. Atmosferom podsjeća na britanske bandove novije produkcije, a u bandu ističu kako se preporučuje glasno slušanje pjesme bez obzira na vremenske prilike.

Osim što će ih slušati, svi zaljubljenici u dobar rock i, naravno, obožavatelji Flashbacka, dečke će uskoro moći vidjeti i u novome spotu za pjesmu „Kiše“, čije je snimanje u tijeku, a svjetlo dana će ugledati u rujnu. No, prije toga band nastavlja s nastupima diljem Hrvatske, a među ostalim možete ih vidjeti i 24.kolovoza u unplugged verziji u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory gdje će, uz svoje autorske pjesme, svirati i popularne domaće i strane rock hitove.