Hrvatska od ove godine dobiva Rock Camp u Puli

Hrvatska od ove godine dobiva Rock Camp u Puli na kojemu će poznati glazbenici educirati mlade rock muzičare,a održat će se od 24. do 28. kolovozu u pulskom Circolu.

Kamp nije namijenjen potpunim početnicima, već osobama koje već imaju podlogu vladanja nekim glazbenim instrumentom, a kroz brojne radionice polaznici će usavršavati sviranje instrumenata koji se koriste u rock glazbi poput gitare, bas gitare, klavira/sinta, bubnja te pjevanja. Nakon dnevnih trosatnih radionica, navečer će slijediti jam sessioni samih polaznika na različitim lokacijama grada, kao i koncerti gostujućih grupa.

Foto: Zoran Angeleski

Pula, koja je poznata kao rock grad, ovime dobiva još jedan projekt koji će doprinijeti održanju rock kulture, a mladi glazbenici idealnu i jedinstvenu priliku da unaprijede svoje znanje te da provedu nekoliko nezaboravnih dana u društvu poznatih i iskusnih rock glazbenika u atraktivnom ambijentu“, rekao je organizator Edi Ljubić.

Osnovne informacije o petodnevnom kolovoškom rock kampu dali su inicijatori i organizatori Tatiana Giorgi (koja educira mlade glazbenike već 13 godina u “Čarobnoj fruli”) i Edi Ljubić, dok je u ime domaćina, pulskog Circola zadovoljstvo izrazila Tamara Brussich.

Iako spisak predavača nije konačan, potvrđeni predavači su Dina Rizvić (klavir, pjevanje), Tiana Kruškić (pjevanje), zatim profesor klavira i orgulja Eduard Kancelar (nekad orguljaš Atomskog skloništa), bubnjar sastava 2Cellos Dušan Kranjc, članovi njemačkog benda Sister Soul & The Blaxperts Billy Ray Schlag, Laurenz Gust, Markus Wehrmann i Dennis Berendes, pulski gitarist Mauro Giorgi i Alen Špada te basist Boris Bošković.

Broj polaznika je limitiran, a zainteresirani se mogu prijaviti na mail adresu rockcamppula@gmail.com. Cijena bez smještaja (vrijedi do 31. svibnja) iznosi 750 kuna, a uključuje sve radionice, predavanja, ulaz na koncerte te službenu majicu Rock Campa. Polaznici će moći koristiti postavljenu opremu na događaju (pojačala, razglas, bubnjeve, klavijature), a preporučuje im se da donesu i svoje osobne manje instrumente – gitare, bas gitare. Polaznici mlađi od 16 godina moći će koristiti usluge smještaja uz prisutnost punoljetne odgovorne osobe.

Radionice će se održavati na ležeran način, a osim sviračkog znanja, naglasak će biti i na korištenju opreme, posebno kod gitarista“, izjavila je Tatiana Giorgi.

Polaznicima Rock Campa nudi se mogućnost smještaja i hrane u Studentskom centru Pula (polupansion, 4 zvjezdice), uz cijenu od 1.100 kuna za pet noćenja s doručkom i ručkom.

Foto: Zoran Angeleski

Senad Šuta, bubnjar Dubioze kolektiv svojim je prisustvom na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Circolu osobno i u ime ovog popularnog regionalnog benda dao podršku ideji edukativnog pulskog rock kampa. Tom je prilikom ukazao na već petogodišnje uspješno djelovanje Mostar Rock Schoola i mogućnost suradnje s pulskim Rock Campom u perspektivi.