Izložba “Foto Synthese” u Zagreb donosi tropsku prirodu Brazila

Otvorenje izložbe održat će se u kulturnom prostoru Veleposlanstva Brazila

(Embauba-Petropolis-RJ-2008)

Nakon uspješne sezone u Berlinu, izložba “Foto Synthese” brazilskog fotografa Ricarda de Vicqa 18. rujna stiže u Zagreb.

Serija fotografija jedan je od najnovijih projekata de Vicqa, međunarodno priznatog umjetnika koji je za svoju eklektičnu produkciju osvojio preko 50 nagrada, a čija radovi sežu od naslovnih fotografija za albume bossa nove do pejzaža i portreta.

“Foto Synthese” istražuje jedinstvenu i zadivljujuću tropsku prirodu Brazila. Prikazuje domaće vrste, ali i biljke s drugih kontinenata koje danas sačinjavaju floru Atlantske tropske šume, jedne od najljepših i najraznovrsnijih džungli na planeti. Njezino bogatstvo prikazano je posve detaljno, omogućujući promatraču uvid u očaravajuća, gotovo mikroskopska obilježja biljaka, ali i impozantnu cjelinu džungle, s drvećem višim od 40 metara koje filtrira svjetlost u beskonačnim tonovima i teksturama, uhvaćenima de Vicqovim objektivom.

Otvorenje će se održati u kulturnom prostoru Veleposlanstva Brazila u Zagrebu (Trg Nikole Šubića Zrinskog, 10/1), 18. rujna, u 18h, u nazočnosti kustosice izložbe, Marly Porto. Tom prigodom bit će posluženi tradicionalni brazilski zalogaji i “caipirinha”, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Izložba će biti otvorena radnim danom od 9 do 17 sati, od 19. rujna do 2. listopada.

Neke od fotografija pogledajte u nastavku: 

1. Mata-Atlantica-2-Paranapiacaba-SP-2018

2. Tronco-Petropolis-RJ-2018

3. Jequitiba-Piavu-SP-2015

4. Mangue-Barra-do-Sahi-SP-2018

5. Embauba-Petropolis-RJ-2008