Jack White se novim singlom vraća korijenima

Jack White, foto: Press/David James Swanson

Jedan od najaktivnijih i najinovativnijih rock glazbenika u proteklih dvadeset godina, Jack White, objavit će svoj treći studijski album “Boarding House Reach”. Četvrti singl koji najavljuje ovaj album zove se “Over and Over and Over”.

Prva tri singla “Connected By Love”, “Respect Commander” i “Corporation” naišli su na odličan prijem, kako publike, tako i kritike usprkos evidentnoj promjeni stila. Novi singl “Over and Over and Over” se donekle vraća korijenima i podsjeća na ranije radove benda The White Stripes.

Album „Boading House Reach” bit će objavljen 23. ožujka u suradnji Whiteove izdavačke kuće Third Man Records i XL Recordings. Album se teško može svrstati u okvire jednog žanra budući da utjecaje vuče iz rock ‘n’ rolla, electro i hard funka, proto punka, hip hopa, gospel bluesa, pa čak i countryja što ga čini najambicioznijim izdanjem ovog muzičara do sada.

Osvježen novom postavom benda, koji svoje korijene vuče iz hip-hop, r’n’b, soul i funk muzike, Jack White se ovog puta okrenuo akustičnoj gitari, sintisajezeru i naravno vokalima. Album je sniman New Yorku, Los Angelesu i Nashvilleu, a izvrši producent je nitko drugi do Jack Whitea.