Kevlar Bikini završava prvi album

kevlarbikini3

Zagrebačka četvorka iako postoji tek godinu dana stekla je značajan broj pristalica u regiji. U posljednjih nekoliko mjeseci sastav je nastupio na nekoliko renomiranih festivala – HGF u Zaboku, Urban Fest Osijek, zatim banjačkom Demofestu, Rocklive Festival u Koprivnici, riječkom Fall Festu, a posljednji u nizu je Code Music Festival u Travniku.

Na svim nastupima smo se zabavili odlično, i teško je izdvojiti koji je bio posebno najbolji, ali Demofest i Code Music Fest su pobijedili, travnička i banjalučka publika su napravili najveći kaos od svih, najbolje nas primili i najbolje ispratili” – kaže Matija Auker, vokal benda.

Album je sniman u zagrebačkom studiju AKAJ, a glavni snimatelj bio je dugogodišnji tonski snimatelj i ton majstor kazališta Gavella u Zagrebu – Branko Puceković Puc.

Kevlar Bikini 1Auker u svom stilu prenosi dojmove sa snimanja – “Snimalo se u dvije etape, prva početkom srpnja i druga tijekom kolovoza. Iznojilo se puno znoja, popilo puno pive, izgovoreno je teških riječi međusobno (smjeh), ali sve u svemu jako smo zadovoljni završnim materijalom“.

Miks još uvijek neimenovanog albuma, na kome će se naći deset pjesama, povjeren je Tomasu Skogsbergu, poznatom po saradnji sa bendovima poput Amorphis, Vader, Refused, Venom, Amon Amarth, Katatonia itd., a nakon toga slijedi mastering koji će vjerojatno biti realiziran u Londonu.

Očekivanja su nam, naravno, skromna – svjetska slava i dominacija, zarađivanje miliona novaca i sviranja beskonačnih turneja po svijetu” – u šaljivom, javnosti već prepoznatljivom, tonu govori Auker, i nastavlja ozbiljnije – “Želimo stvoriti sebi uvjete da možemo svirati više, bolje i jače, kao i da snimimo spot bolji od posljednjeg i da na svakom koncertu imamo barem jednu litru rakije za nekolicinu najhrabrijih u prvim redovima“.

http://www.facebook.com/kevlarbikinizg