Lačni Franz predstavlja video spot novog singla „Da sreli se nismo“

Glasoviti slovenski sastav Lačni Franz, na čelu s karizmatičnim kantautorom Zoranom Predinom, predstavlja video spot novog singla „Da sreli se nismo“.

Zašto je video pjesme „Da sreli se nismo“ tako poseban? Što mu daje takav status? Gluhonijemi glumac Budo Jusić, koji glumi hipotetičnu samoću nerealizirane ljubavi u pjesmi koju sam neće moći nikad čuti? Poetika pjesme Zorana Predina u suptilnoj glazbenoj baladi Lačnog Franza s melodijom za koju nam se opravdano čini da smo je već negdje čuli? Kadrovi snimljeni po izvornoj ideji Roka Predina, s kojima režiser Angelo Jurkas u verističkom dokumentarnom maniru gradi atmosferu svakidašnjice u jednini, o kojoj pjeva pjesma „Da sreli se nismo“? Ili činjenica da je glumac Budo Jusić stvarno osuđen na život u samoći tišine?

Dobrodošli u priču u kojoj se doslovno spajaju realnost i fikcija!

Fantastičan novi video spot Lačnog Franza, sniman krajem listopada na nekoliko lokacija u Zagrebu, rezultat je ideje autora pjesme, Zorana Predina, koju je scenaristički i redateljski uobličio Anđelo Jurkas. Predstavljeni uradak ujedno bilježi njihovu drugu spotovsku suradnju nakon pratećeg video spota za singl “Vaš as na deset”. U glavnoj ulozi pojavljuje se gluhonijemi glumac i model Budo Jusić.

 Uz prelijepu, sentimentalnu i nježnu pjesmu o uzaludnosti samoće “Da sreli se nismo” Zoran je predložio određenu estetiku kojom smo kroz crno-bijelu prizmu željeli prikazati samoću, izolaciju, odvojenost i uzaludnost života bez savršene puzzle i osobe koja ga čini podnošljivim u monokromu. Pretpremijerna publika na internoj projekciji bila je iznimno zadovoljna viđenim, nadam se da će se trend nastaviti i nakon premijere, izjavio je redatelj Anđelo Jurkas.

„Da sreli se nismo“ predstavlja drugi singl s nedavno objavljenog studijskog izdanja na hrvatskom jeziku, albuma „Akustična pusa“ u nakladi Croatia Recordsa, koji je najavila punokrvna rock pjesma „Koji s vjetrom pjevaju“.

Album “Akustična pusa” svojevrsni je nastavak priče albuma „Svako dobro” koji je objavljen u rujnu 2016. godine, također u nakladi Croatia Recordsa, a paralelno s njim ovih dana objavljeno je i slovensko izdanje „Nova nebesa“. Glazbu i tekstove novih izdanja autorski potpisuje Zoran Predin, dok su mu u samo tri pjesme pomogli Milan Prislan, Zoran Stjepanovič i Aleksandar Aleksandrov. Aranžmane popisuje cijeli bend koji čine Luka Čadež na bubnju, Tine Čas na akustičnoj gitari, Anej Kočevar na basu, Boštjan Artiček na klaviru, orguljama i synthu te naravno, Zoran Predin kao glavni vokal.

Album je snimljen u studiju BASE u Mariboru, u kolovozu ove godine, produkciju uz Predina potpisuje Danilo Ženko, a omot s fotografijom Žige Predin potpisuju Špela Nebec i Valentina Barbarič.

LAČNI FRANZ – DA SRELI SE NISMO

Glumi: Budo Jusić
Režija: Anđelo Jurkas
Scenarij: Zoran Predin/Anđelo Jurkas
Direktor fotografije: Petar Varat
Montaža: Petar Varat
Asistent montaže: Saša Planinić
Rasvjeta: Kristijan Niketić
Rekviziti: Life Is A Picnic
Make up & styling: Ines Zrnc Gregorina
Izvršna produkcija: Tomislav Škulić
Produkcija: DOP Produkcija, 2017.