Lika Kolorado na tajnom koncertu s fanovima proslavila izlazak novog albuma

Pjesme odrastanja, pomirbe i eskapizma

Lika Kolorado promocija Kontura @ Rockmark by Nina Đurđević
“Kontura je bezgrešno skockan album odličnog banda na kojeg svakako valja računati kao vraški važno pojačanje na domaćoj rock sceni.”  (Zlatko Gall)
 
Knjižara Rockmark u Zagrebu bila je sinoć pretijesna za sve fanove benda Lika Kolorado koji su premijerno imali priliku čuti neke od pjesama s novog, drugog studijskog albuma “Kontura”, koji službeno danas izlazi u izdanju Classic Recordsa te ga se može pronaći na svim streaming servisima, a u pripremi je i vinil. 
 
Uz već poznate pjesme “Sigurno”, “Gospođa”, “Spasoje, zagrebački indie rockeri obožavateljima su ekskluzivno odsvirali nekoliko novih pjesama, osim naslovne “Konture” na repertoaru mini secret giga našle su se i pjesme “Inat” te “Gorilo“.
 
Sudeći po odličnim reakcijama koje ne prestaju stizati od publike, ali i struke, pred Likom Kolorado je jako uzbudljivo razdoblje.
Prije dvije godine otvoreno je jedno važno poglavlje u radu benda, objavili su prvijenac “Smiješ zaurlat“. Danas, gotovo dvije godine kasnije, to se poglavlje zatvara i ujedno nastavlja, novim izdanjem “Kontura” u izdanju Classic Recordsa s 11 novih pjesama kojima Lika Kolorado nastavlja crtati obrise vlastitog (kvalitetnog) rada. Članovi benda samo su malo stariji, ali isti: talentirana Ana Jelić na basu, ujedno i protagonistica videospota “Spasoje”, za bubnjevima je Pavle Gulić, još jedan talentirani (i prilično zaposleni) glazbenik, gitarist Vanja Senčar  koji je i na ovom albumu pokazao da itekako zna uglazbiti sve ono što frontmen i autor Filip Riđički napiše i da su vraški dobar tandem. Svojevrsni peti član benda je producent Srđan Sekulović Skansi, višestruki dobitnik Porina i suradnik brojnih bitnih glazbenika ovih prostora u čijem se NLO studiju album “kuhao” proteklih mjeseci. 
 

“Drugačijeg je zvuka, šireg, agresivnijeg. Pjesme su čvršće i teže. Imamo beat mašine, klavir, više back vokala, Vanjine bizarne foot switcheve”. Pjesme nisu kalkulirano pisane – to su sve pjesme odrastanja, odricanja, prihvaćanja, pomirbe i eskapizma, sve u svojim dozama”, kaže Filip Riđički o novom albumu pa dodaje da je rad s producentom Skansijem bio izniman te da im je svojim velikim iskustvom “držao leđa u radu”.

Kad su 2018. nastupili u KSET-u u Zagrebu s tek jednim objavljenim izdanjem premašili su očekivanja publike i medija. Ponovno će stati pred publiku u istom prostoru 24. travnja i nastojati opravdati stečeno povjerenje ili kako bi to Filip rekao: “Planiramo dofurati goste, dijeliti merch i probati ne zeznuti previše”. S obzirom da je dio ulaznica već planuo, svim zainteresiranima preporučujemo da svoju ulaznicu nabave na vrijeme.
 
Album “Kontura” od danas je dostupan na svim streaming servisima.

PARANGALL | Lika Kolorado – Singl “Spasoje” kao “spasitelj” indie-rocka