Marko Brecelj agitkom ‘Čarli je car, hvala za honorar’ otvara sezonu Beach bara Empeduja u Rijeci

Riječki Beach bar Empeduja u subotu, 17. 6. otvara sezonu uz ekološku akciju ‘Eko Prasac 2017.’, koncertni performans Marka Brecelja posvećen Slavenu Tolju i ‘Dolazak’ Zorana Kreme.

Program:

  • 10:00 sati, okupljanje ronioca ispred Empeduje
  • 10:30 -12:00 sati, ronjenje i prikupljanje otpada
  • 12:00 – 14:00 sati, razgovor i druženje s roniocima u Empeduji uz okrjepu i podjelu zahvalnica
  • 21:00 sati, Zoran Krema „ Dolazak“
  • 22.00 sata, koncertni performans Marka Brecelja posvećen Slavenu Tolju

Beach bar Empeduja i KPD INA Kostrena pozivaju zainteresirane na petu akciju čišćenja podmorja i plaža Kantride i Bivija „Eko Prasac 2017.“. Na ovogodišnjoj akciji čišćenja očekuje se dolazak dvadesetak ronioca iz Rijeke i okolice te velik broj volontera. Najavljeni su ronioci iz Kluba podvodnih djelatnosti INA Kostrena, Kluba podvodnih aktivnosti 3. maj Rijeka i Javne vatrogasne postrojbe Rijeka.

Program se nastavlja u večernjim satima performiranom koncertnom agitkom Marka Brecelja “Čarli je car, hvala za honorar”, koju Brecelj posvećuje kustosu Slavenu Tolju, u nadi da će on još dugo godina živjeti, i u tom vremenu koje mu predstoji konačno prepoznati mekog terorista Marka Brecelja ali prije njegove smrti, i to kao performera koji zavređuje pozornost institucije Muzeja suvremene umjetnosti u Rijeci.

U agitki koju podupire i Ustanova nevladinih udruga na polju mladih Pohorski bataljon, bit će nešto manje golotinje, ali će zato biti prikazan Beeceljev kratki film s hrvatskim podnaslovima,  “Obredno darivanje”.

Pribivanje svim programima je slobodno, tj. ulaz se ne naplaćuje.