Najavljeno koncertno predstavljanje Maja Rivić Septeta

Sljedeći tjedan svjedočit ćemo ostvarenju jednog divnog sna talentirane jazz glazbenice Maje Rivić

Maja Rivić, foto: Silvija Dogan

Jazz glazbenica Maja Rivić umjetnica je čiju prirodu krasi živahnost, intuitivnost, srčanost, a prilikom svog rada Maja je u konstantnom procesu promjene, kretanja i rasta. Glazbenica, koju ste tijekom posljednjih godina upoznali kao vokalisticu sastava Mimika Orkestar, MILK, Maja’s Jazz Enthusiasm, Živa Voda i Jungle Roots Orchestra, ovih dana spremna je predstaviti nešto o čemu je dugo vremena sanjala – novi autorski projekt, Maja Rivić Septet.

Riječ je o novom sastavu, čija je glazba, s koncepcijske strane, liričan plod i intiman odraz Majinog afiniteta prema jazzu i eksperimentalnom, impresionizmu i komornom, poeziji i popularno-znanstvenom, a s izvedbene strane, izraz istančane muzikalnosti i sinergije glazbenika, koji joj udahnjuju život svojom neposrednošću i senzibilitetom. Septet uz Maju kao vokalisticu, kompozitoricu i aranžerku čine Mak Murtić (tenor sax, flauta), Zvonimir Bajević (truba, krilnica), Luka Žužić (trombon), Nikola Šantek (klavir), Bojan Skočilić (kontrabas) te Borko Rupena (bubnjevi).

Septet će se nakon nedavnog premijernog predstavljanja u Kulturnom centru Mesnička predstaviti koncertom u zagrebačkom klubu Vinyl, u sljedeću srijedu, 1. svibnja. Ulaznice za nastup bit će dostupne na ulazu u klub po cijeni od 30kn, a sav prikupljen prihod namjenjen je glazbenicima.

Maja Rivić diplomirala je pjevanje i aranžiranje na glazbenom fakultetu u Londonu. Kao lead vokal snimila je tri studijska albuma s Mimika Orkestrom i album s Jazz orkestrom HRT-a, te ostvarila niz suradnji kao gostujući vokal u Londonu i Zagrebu. Kako nam je otkrila u posljednjem velikom intervjuu, želja i san joj je bio da konačno osnuje sastav s autorskim kompozicijama i aranžmanima, a sljedeći tjedan svjedočit ćemo ostvarenju jednog divnog sna.