Najnoviji album Damira Avdića u vrhu glazbenih izdanja godine

Nepuna dva mjeseca nakon objave, najnoviji album Damira Avdića nailazi na oduševljenje publike i kritike koja ga već proglašava jednim od najboljih i najistaknutijih albuma 2017. godine.

Gitara i glas njegova su jedina glazbena oružja kojima se i na sedmom studijskom izdanju naziva „Amerika“ obračunava s nepravdom društva i lošim sistemima. Iako u izvedbi minimalistički, Avdićev stil pun je neočekivanih ideja i lirskih rješenja zbog kojih ga se s pravom svrstava u sam vrh pjesništva regije.

 

Ovaj prokleto iskreni spoken word revolucionar i inteligentni punk filozof upakirao je osobni bijes, cinizam i opservacije današnjice u bitne priče generacije koje tjeraju na razmišljanje:

„Nastavljajući tradiciju pjesnika buntovnika, Avdić na novom albumu ‘Amerika’ ponovo pogađa u srž stvari. Naziv albuma govori o njegovim metama i kronikama 21. stoljeća. Bez cenzure, odrješito, gorko i beskompromisno, Avdić ponovo vadi na površinu najprljavije mane našeg društva. Proziva, viče, pokazuje prstom i uz to dere žice na gitari.” (Dubravko Jagatić)

Damir Avdić, foto: Jože Suhadolnik

Predstavljen singlom „Nuspojave“, sedmi studijski album njegovo je dosad najdulje izdanje s ukupno devet pjesama. U odnosu na prethodne albume ističe se i u sve većem korištenju delaya koji pridonosi postapokaliptičnom ugođaju.

Bosanski psiho, kako ga prozivaju, 30. studenog stiže u Vintage Industrial Bar gdje će održati promociju hvaljenog albuma. Album objavljen na Avdićevoj etiketi Kapital Rekord može se preuzeti s njegove Bandcamp stranice po name-your-price modelu gdje kupac sam određuje cijenu.

Koncert donosi K.L.U.B. Dostava Zvuka koji stoji iza organizacije festivala Ferragosto JAM. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45 kn, na ulazu 60 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).