Odabrani sudionici radionice dokumentarnog filma Crossovers

Festival-evropskog-filma-PaOdabrani su sudionici radionice glazbenog dokumentarnog filma Crossovers, koja se održava u organizaciji Festivala evropskog filma Palić i Festivala dokumentarnog rock filma DORF iz Vinkovaca.

Radionica Crossovers će se održati u razdoblju od 16. do 22. srpnja 2011. godine, tijekom 18. Festivala evropskog filma Palić. Voditelji radionice biti će režiseri Uli M.Schueppel i David Kleijwegt.

U Crossovers radionici sudjelovati će pet polaznika iz Srbije – Attila Antal (Subotica), Nataša Vujkov (Novi Sad), Dejan Dejanović (Inđija), Milan Milosavljević (Ruma) i Milica Jovčić (Beograd) i pet polaznika iz Hrvatske – Bojan Perić (Gunja), Silva Ćapin (Osijek), Romano Perić (Rijeka), Kristina Barišić (Rijeka) i Vanda Volić (Zagreb).

Polaznike radionice odabrala je posebna komisija na osnovu prijava pristiglih na natječaj u razdoblju od 20. svibnja do 10. lipnja 2011. godine.

Kroz teoretski i praktični rad polaznici će imati priliku razmijeniti iskustva sa predavačima, radeći na zajedničkom dokumentarnom projektu koji će pratiti pet koncerata suvremenih, inventivnih grupa iz Europe i regije u okviru festivalskog programa Mladi duh Evrope.

Rezultat zajedničkog rada, u formi filmskog omnibusa, biti će premijerno prikazan na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF 2012. godine u Vinkovcima, a nakon toga će biti predstavljen u nekoliko gradova u Hrvatskoj i Srbiji.

www.palicfilmfestival.com
www.dorf-vk.com
www.croatia-serbia.com