Omega Lithium – ‘Kinetik’

omega_lithium

Omega Lithium je mladi i dinamični bend iz Umaga/Pule koji se ubrzano probija na svjetsku glazbenu scenu.

Bend je osnovan 2007 godine i nakon uspješnih nastupa uživo, prepoznat je kao kvalitetan i glazba se proširila po cijeloj Europi. Nakon nekog vremena, izdali su prvijenac za „Drakkar Entertainment“ (www.drakkar.de) , pod distribucijskom palicom Sony Entertainment Germany.

Spot za pjesmu “Stigmata” je bio na MTV Adria Rock Chartu, i održao se neko vrijeme na 4 mjestu. Dugo se vrtio po programima poput MTV, Music1 i ostalima. Nakon izdavanja, glazbene novine “Zillo” – jedne od vodećih rock/metal časopisa u Njemačkoj su objavile naslovnicu i priču o bendu, kao i časopis NEGAtief, a Sonic Seducer časopis su Omega Lithium proglasili “Newcomer of the Year

Nakon početnih uspjeha, Omega Lithium su se povukli na pripremu i snimanje novog materijala, i sada nam stižu sa novim izdanjem:

Kinetik” je naziv novog albuma Omega Lithium-a.

”Rezultat zvuči svježe, dinamično i zarazno. Glazbenici su izbacili sve nepotrebno, koncentrirajući se na gole osnove: plesne pjesme, sa zaraznim refrenima I linijama punima goovea. Stopili su strojeve sa rock elementima, time proizveli harmonijsku cijelinu.  Kao rezultat, “Kinetik” se pretvorio u neku vrstu “Industrial rock dance” albuma, energičnog, eksplozivnog i  prilagođenog masama, različitog od slušno teškog  materijala na njihovom debi albumu.
Pjevačica Mya kaže: “To je privlačan album koji ne možete slušati bez drmanja glavom ili plesa. U snimanje smo uložili puno truda I ljubavi, I nadamo se da će vam se svidjeti”

Sascha Blash (Zillo) (www.zillo.de)

Album će biti objavljen kao limitirano izdanje sa dodatnom pjesmom i kao normalno izdanje.

Prva singlica sa novog albuma je “Dance With Me” te je vec osvojila većinu Europskih ljestvica i radija.

01. Colossus
02. Dance with Me
03. Strip Me
04. Time of Change
05. Kinetik
06. Salvation Refused
07. I Am God
08. Breaking
09. Cut Forget
10. Wind
11. Pjesma
Bonus Track:
12. Kinetik (Mechanic Remix) – only limited edition

Datumi izlaska:
27 May 2011 – Europa
07 June 2011 – Sjeverna Amerika