Ovaj tjedan darujemo hit knjigu Daniela Silve “Izgubljeni Caravaggio”!

Daniel Silva poznat je kao sjajan pisac, a svaka njegova sljedeća knjiga oduševi brojne čitatelje. Jednako je i s knjigom “Izgubljeni Caravaggio”, objavljenom prije nekoliko tjedana u nakladi Znanja. Imamo za vas jedan primjerak knjige, a kako do nje provjerite u nastavku.

Gabriel Allon upravo u Veneciji obnavlja oltarsku sliku kad dobiva hitan poziv talijanske policije. Trgovac umjetninama Julian Isherwood spotaknuo se o mrtvo truplo na mjestu zločina na jezeru Como i pritvoren je kao mogući krivac. Kako bi spasio prijatelja, Gabriel mora obaviti jednostavan zadatak: pronaći najvažniju nestalu sliku na svijetu. Mrtvac je posrnuli špijun s tajnom: trgovao je ukradenim umjetninama i prodavao ih tajanstvenom kolekcionaru. Među tim slikama je i najpoznatije svjetsko nestalo remek-djelo: Caravaggiovo Rođenje Kristovo sa svetim Franjom i svetim Lovrom.

Gabriel se uključuje u istragu i kreće u iscrpljujuću potjeru – od Marseillesa i Korzike do Pariza i Londona i, napokon, do male privatne banke u Austriji, gdje opasan čovjek bdije nad nezakonito i krvavo stečenim bogatstvom jednoga od najokrutnijih svjetskih diktatora…

Kako što smo otkrili u uvodu, ova sjajna knjiga može biti vaša a do nje dođite u tek nekoliko koraka: ostavite komentar na postu ove nagradne igre na našoj Facebook stranici, u kojem stoji vaše puno ime i prezime, ili nam na e-mail adresu nagradnjacha@mixer.hr pošaljite svoje podatke uz naznaku “CARAVAGGIO”.

Ime sretnog dobitnika/ice biti će izvučeno nasumičnim odabirom i objaviti sljedeću srijedu,  31. listopada iza 12h na stranici – rezultati nagradnih igara. Pratite nas, a mi vam želimo sretnu ruku u ovom darivanju!