Pips, Chips & Videoclips – dvostruki koncert prerasta u tjedan Pipsa u Vintage Industrialu

Pipsi se vraćaju u Vintage Industrial, no prvotno najavljena dva dana, prerasla su gotovo u tjedan Pips, Chips & Videoclips u Vintage Industrial Baru.

Planiranim datumima, četvrtak 21. i petak 22. prosinca, zbog velikog interesa i instantno rasprodanih karata, organizatori su odlučili ubaciti još jedan datum i to srijedu, 20. prosinca.

Ovaj trostruki koncert sjeda kao kruna 2017. godine u kojoj su Pipsi slavili 25. godina postojanja. Pips, Chips & Videoclips su neminovno jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni. Istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni – pravi su primjer modernog pop sastava.

Velika karijera ovog benda mogla se naslutiti već po prvom pojavljivanju u javnosti, 1992., kada je njihov nastupni singl, navijačka himna Dinamo ja volim, srušio sve rekorde slušanosti i postao neprikosnoveni hit godine. Treći album Fred Astaire, sniman u proljeće 1997. osvaja četiri novinarske rock nagrade Crni mačak i dva Porina – za album godine te za najbolju vokalnu suradnju. 1999. godine njihov četvrti album Bog s lakoćom osvaja dva Porina i četiri Crna mačka. Za njihov posljednji album Walt, posvećen legendarnom autoru crtića, najbolja preporuka bila je kritika u kojoj je zaključeno da je riječ o najboljem albumu na ovim prostorima još od Odbrane i poslednjih dana Idola.

Cijena karata je 85 kuna u pretprodaji, a 100 na dan koncerta. Pretprodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial (Savska 160).