Poljski jazz dvojac Myrczek & Tomaszewski nastupa u sklopu ciklusa Jazz.hr

myrczek_tomaszewskiU nedjelju, 11. prosinca, u 20 h, u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu, u sklopu ciklusa Jazz.hr 2016/2017, nastupa poljski jazz dvojac Myrczek & Tomaszewski.

Pjevač Wojciech Myrczek, koji je razvio zavodnu vještinu scat improviziranja i glas koristi kao instrument, ali i u konvencionalnom pristupu jazz pjevanju, te pijanist Pawel Tomaszewski, poznat po sklonosti istraživanju i spajanju jazza i klasike, ostvaruju osebujan pristup izvedbama jazz i pop evergreena.  Upuštajući se u glazbene dijaloge ili improvizacije, te vodeći računa o izvornoj ljepoti svake pjesme, ovaj duo stvara novo glazbeno djelo, uvijek uz veliku dozu humora.

Snaga dua leži u suradnji dviju osoba koje zrače karizmom, obraćaju pozornost na sve zvučne detalje i stvaraju osebujan ugođaj. Njihove su izvedbe svježe i uvjerljive, prepoznate od šireg kruga slušatelja, ali i glazbenika i kritičara. Ugledni časopis Jazzis je zabilježio: “Njihova glazba ne pruža ništa manje nego čisti užitak, eleganciju i otmjenost te najvišu kvalitetu.”

Duo je u jesen 2014. objavio album “Love Revisited” koji su s oduševljenjem primili poljski i europski kritičari, ali i publika. Legendarni poljski jazz glazbenik Michael Urbaniak o njihovoim je izvedbama izjavio: “Nevjerojatno je da dvojica glazbenika stvaraju tako živopisnu i raznoliku glazbu koja se doima kao da slušamo simfonijski orkestar ili big band. S druge strane, od Myrczeka i Tomaszewskog ne očekujemo ništa drugo.” Na CD su uvrstili izvedbe jazz standarda. Nakon uspješnih nastupa u mnogobrojnim prestižnim europskim koncertnim dvoranama i na festivalima, među ostalima i na Montreux Jazz Festivalu u Švicarskoj, program s tog albuma predstavit će i zagrebačkoj publici.

Ulaznice stoje 56-70 kn.