Post punkeri The Underground Youth donose proljeće u Zagreb i Rijeku

Stari WolfBad Squad znalci The Underground Youth dolaze još jednom 21. ožujka rastopiti zidove Močvare svojom jedinstvenom post punk atmosferom i predstaviti nam posljednji album “What Kind Of Dystopian Hellhole Is This?”(2017.) u izdanju Fuzz Club Records.

The Underground Youth je osnovao Craig Dyer u Manchesteru 2008. godine, kao solistički projekt prožet u potpunosti DIY etikom i utjecajima iz svijeta književnosti, poezije i filma. Nedugo zatim bendu se pridružuju vizualna umjetnica i dizajnerica Olya Dyer (bubnjevi), Max James (bas, ranije svirao u bendu Johnnyja Marra), a od nedavno je Mark Vernona (gitara) u postavi zamijenio Leonard Kaage.

Do danas su izdali fantastičnu brojku od sedam albuma i 3 EP-ja, od kojih svaki kroči drugačijim zvučnim stazama mračnog psihodeličnog pejzaža s uplivima shoegazea, bluesa i post-punka.

The Underground Youth je gotovo neprekidno na turneji diljem Europe pa su tako i stvorili poprilično veliku bazu fanova koja ih prepoznaje kao live bend čija energija i zarazne melodije donose unikatno i prelijepo koncertno iskustvo.

Dan kasnije, 22. ožujka bend će nastupiti i u riječkom OKC Palach u 20h.

VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 45 KN