Premijera predstava ‘Govori mi o Augusti’ u Histrionskom domu

augusta-php

U srijedu, 23. i u četvrtak 24. studenoga, s početkom u 20 sati, u Histrionskom domu, u Zagrebu, pretpremijerno će biti izvedena predstava ‘Govori mi o Augusti’, prema tekstu Luka Paljetka, a u režiji Ivice Kunčevića. Premijera je dan poslije, u petak, 25. studenoga, također u 20 h.

augusta1-php„’Govori mi o Augusti’  farsa je o Kralju, Ludi, Krvniku i puku. Krateći puste dane u samodopadnim razgovorima i djetinjastim igrama sa svojom Ludom, Kralj uporno ignorira molbe Krvnika i čuje i ne čuje glas nezadovoljnog naroda. To ne može, naravno, drugačije završiti, nego onim poznatim uzvikom: kralj je mrtav – živio kralj!

Ali, uz ovu političku dimenziju, priča je to i o čovjeku, od erotizirane zaigranosti mladosti, preko egzistencijalne tjeskobe zrelih godina, do starosti i smrti, koju, virtuozno balansirajući između komičnog i dramatičnog, ispisuje Paljetak, kroz bizarne situacije, duhovitim dvosmislenim dijalogom, punim neočekivanih obrata, poigravajući se ludistički poetskim i banalnim, erosom i thanatosom, iscrtavajući nesmiljeno apsurd i ispraznost svakog ljudskog trajanja,“ zabilježio je o predstavi njezin redatelj Ivica Kunčević.

Glavne uloge tumače Saša Buneta, Ronald Žlabur i Žarko Savić. Sljedeće izvedbe na programu su 26. i 30. 11. te 6. i 13. 12. Cijena ulaznica je 30-50 kn.