Prvi ovogodišnji koncert iz Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a uz Stjepka Guta

U srijedu, 1. veljače, u 20 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se prvi ovogodišnji koncert iz Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a.

Jazz orkestar HRT-a prisjetit će se velikana jazz glazbe Clarka Terrya. Godine 2015.,  odlaskom Clarka Terrya, jazz je izgubio još jedan glas koji je obilježio povijest, od suradnji s orkestrima Counta Basiea i Dukea Ellingtona u 1940-ima, preko televizijskih nastupa uz Tonight Show Band i dvadesetogodišnjeg sudjelovanja u sastavu Oscara Petersona, sve do pedagoške aktivnosti učitelja umjetnicima poput Quincya Jonesa, Milesa Davisa i Wyntona Marsalisa.

U karijeri duljoj od sedam desetljeća Clark Terry zabilježio je više od 900 snimki. Među svim umjetnicima na koje je utjecao taj glazbenik, trubač Stjepko Gut, kojeg je s Terryjem vezivalo dugogodišnje prijateljstvo, ostao je možda najvjerniji njegovoj estetici i stilu.

Za ovu prigodu, Gut Jazz orkestru HRT-a donosi glazbeno blago akumulirano tijekom desetljeća suradnje s Clarkom Terryem u različitim formacijama, uključujući i vlastite aranžmane za big band, temeljene na „klasičnijoj“ formi jazza, bebopu.

Ulaznica stoji 50 kn.