Rizol – “Lice”

Rizol, glasan i jasan garage rock ‘n’ roll bend iz zagrebačkog Španskog koji je za novi album ‘Strategija’ dobio hvale kritike, predstavlja novi spot za singl ‘Lice’. Spot je snimljen na koncertu koji se održao 30. rujna u zagrebačkoj Tvornici kulture. Na albumu ‘Strategija’ se nalazi 13 pjesama koje zajednički potpisuju Saša Čaprić i Jadranko Pongrac. Produkciju albuma potpisuju Emilio Kutleša, Zoran Haraminčić i sam bend Rizol, a album je snimljen u studiju HB Ton. Na albumu se kao gošća pojavljuje i Ivanka Mazurkijević. Za sjajno likovno oblikovanje pobrinuo se Venko Burčul.

Iako je bend imao dužu diskografsku stanku, odlučio se okupiti 2015. godine. Bend Rizol čine Damir Čanadi (vokal), Bojan Trkulja (bas gitara), Marko Gregoraš (bubnjevi), Krešo Miščević (solo gitara) i Jadranko Pongrac (ritam gitara).

‘Album me neodoljivo podsjeća na zvuk „Fiju briju” generacije iz devedesetih kada je rock and roll u našoj zemlji stvarno imao puno za ponuditi, a protiv kojeg ni dan danas nitko baš loše ne govori. Pritom ne mislim da je ovaj album zapeo u prošlosti, dapače, mislim da je ovako nešto bilo potrebno… I imam samo jednu preporuku: slušati glasno!’, Vlatka Semenčić (Ziher.hr)

‘Sve koji pamte da je u devedesetima na zagrebačkoj sceni postojao Rizol nije iznenadilo što i ‘povratnički’ album ima punkerski ‘drajv’, gitarske distorzije, uzor u garažnoj detroitskoj sceni koju su proslavili Iggy i Stoogies ili MC5 (na koju ukazuje i natpis na ovitku albuma ‘Špansko Detroit’), čvrstom rocku i ‘garažnom bluesu’. o, ako i jeste stigao iz nekog vremena prošlog sasvim pristojan povratnički album ‘Strategija’ je zgodan podsjetnik na vrijeme kad su strast i ‘stav’ bili dominantan zvuk ulice’, Zlatko Gall (Slobodna Dalmacija)