S.A.R.S. – “Praktična žena”

Bend S.A.R.S. sinoć je premijerno prikazao svoj najnoviji spot pod nazivom „Praktična žena” koji šalje snažnu poruku protiv obiteljskog nasilja, a ženama čak nudi i poneke tehnike samoobrane.

Video je nastao kao dio projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld i prvi je u nizu koji će pokušati promijeniti svijet na bolje!

„Nismo željeli napraviti još jedan sumoran video gdje su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drukčiji pristup u namjeri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se zaštite i obrane ukoliko postanu žrtve obiteljskog nasilja. Tako će uz novu pjesmu S.A.R.S.-a „Praktična žena” biti prikazan i kratki tečaj samoobrane i nadamo se da će ovaj video na neki način nekome promijeniti svijet.” objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld.

Inače, ova inicijativa predstavlja prvu na svijetu javnu „open source” bazu koja će sadržavati video materijale o društveno angažiranim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu i to potpuno besplatno!

„Sve što trebate učini jest otići na našu web stranicu CrazyEnoughToChangeThe.World, pronaći društveni cilj koji želite podržiti, pronaći video u našoj bazi koji najviše odgovara vašoj kampanji i iskoristiti ga u cijelosti ili ga prilagoditi vašim potrebama. To znači da možete dodati svoju glazbu, titlove ili ga preraditi u skladu sa svojim projektom.” objašnjavaju Dušan i Marko. „Video protiv obiteljskog nasilja prvi je glazbeni spot koji će se naći u našoj bazi i bend S.A.R.S. ga je iskoristio kao spot za njihovu pjesmu „Praktična žena”. U planu su još dva videa – protiv pedofilije i povećanja svijesti o raku dojke, a uskoro ćemo bazu obogatiti i kraćim formama koje će se baviti drugim bitnim društvenim temama. Pozivamo sve glazbenike, društveno odgovorne kompanije i pojedince iz svih krajeva svijeta da odaberu neki video iz naše baze i budu dovoljno hrabri i ludi da se upuste u mijenjanje svijeta…”

Novi, peti studijski album “Proleće” objavljen je prije nekoliko mjeseci u izdanju Lampshade Media i Dallas Recordsa.