Sale se vraća u Hard Place

Nešto više od godinu dana nakon sjajnog povratničkog koncerta, Sale se ponovno vraća u Zagreb, 29.04.2017 i to na isto mjesto – Hard Place.

Na pitanje kako to da se odlučio ponovo za Hard Place Sale izjavljuje: “ne samo da mi je taj dan ostao u sjećanju zbog emocija koje se ne mogu ni na koji način ponoviti jer se naime radi o povratničkom koncertu nakon više od 20 godina pauze, nego je i Hard Place izuzetno dobar rokenrol klub, osjeća se dobri duh rokenrola”.

Sale je tom prilikom okupio mnoge stare prijatelje kako na pozornici, ali i u publici. Bio je to prvi od serije povratničkih koncerata, atmosferom i energijom neponovljiv. Sale je tad obećao ponovni susret u skorije vrijeme.

Osim što je u međuvremenu izdao par novih pjesama, također se licencno pojavio na kompilaciji “Rock the nation” sa pjesmom “Osmijeh” u izdanju “Backyard Productions”. Novost je da je Sale u izdanju “Croatia Records” izbacio singl “Sumoran svijet” koji se vrti ne samo na hrvatskim radio postajama nego i mnogo šire.

U vrijeme pisanja ove objave za koncert Sale nas je još jednom iznenadio i to viješću da je u izdanju “OHHO Records” upravio izbacio singl na njemačkom tržištu, i sudeći prema prvim reakcijama radio postaja, izbacio pravi ljetni rokenrol hit.

Radi se o obradi pjesme “Morgen” Ive Robića, za koju je dobio specijalnu dozvolu od strane “Meisel Records” koji su vlasnici autorskih prava te pjesme. Za sve koji možda neznaju o kojim dimenzijama se radi napominjemo da je “Meisel Records” dio velike firme u čijem je vlasništvu npr. poznati berlinski “Hansa Studio” u kojem su snimali U2, David Bowie, Iggy Pop…etc.

Zbog potrebe pjesme dobio je i specijalnu dozvolu da promijeni ne samo aranžman , nego i skrati tekst, što je neuobičajeno u svijetu autorstva.

Na pitanje kako mu se sviđa Saletova interpretacija pjesme, Michael Wewiasinski (Copyright Manager od “Meisel Records” ) je izjavio: Ovo je jedna veoma moderna, aktuelna pjesma.. koja svojom interpretacijom širi pozitivan duh”.

Pjesma “Morgen” se već vrti po njemačkim radijima, a Sale je obećao da će se pjesma uskoro zavrtiti i po domaćim radio postajama.

A u svakom slučaju Sale pjesmu “Morgen” prezentira i live na koncertu, što će sigurno biti zanimljivo. Sale obećaje dobar koncert, i nove pjesme. U međuvremenu  dovršio je i svoj CD “minimalKA” i kompletan će biti prezentiran i live.

Na pitanje šta nas očekuje na koncertu Sale se nasmijao i rekao: svako ko se pojavi na koncertu nikad nece požaliti. Sale obećaje iznenađenja.