Sjajna karijera Arethe Franklin zasjat će u biografskom filmu “Kraljica soula”

Legendarna Aretha Franklin, znana kao “Kraljica soula” neupitno je jedna od najvećih pjevačica u povijesti koja stoji iza R&B hitova 60-ih kao što su moćna obrada originalnog hita Otisa Reddinga -“Respect”, “Chain of Fools”, “(You Make Me Feel) A Natural Woman” te je ujedno prva žena koje je dobila svoje mjesto u postavi slavnog muzeja Rock & Roll Hall of Fame. Sa 18 osvojenih Grammyja smatra se jednom od najnagrađivanijih pjevačica u povijesti, a ovaj tjedan je najavljeno kako će njezina glazbena i životna priča zasjati u biografskom filmu “Queen of Soul”.

Vijest o snimanju filma objavio je čuveni glazbeni producent Clive Davis na dodjeli Grammyja održanoj ovaj vikend, te je istaknuo da je Franklin, koja ove godine puni 75 godina, osobno odabrala Jennifer Hudson, dobitnicu Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu Dreamgirls, da ju glumi u biografskom filmu.

Deset godina nakon primljenog Oscara i više milijuna prodanih albuma, Hudson je dobila svoju priliku za još jedan mjuzikl koji će producirati MGM. Izvršni producenti filma su Scott Bernstein, producent “Straight Outta Compton”, te glazbeni producent Harvey Mason, zaslužan za soundtrack filmova “Sing” i “Pitch Perfect 2”.