Što nas čeka na Outlook Festivalu u 2015. godini?

 

I ove godine u Pulu će se sjatiti cijela krema britanske bass scene. Čarteri puni turista i izvođača doći će u Pulu jer od 02. do 06. rujna održati će se već osmo izdanje Outlook Festivala. Najveći europski festival bass i soundsystem kulture i dalje je smješten na predivnoj lokaciji, utvrdi Fort Punta Christo. Tvrđava Punta Christo iz 19.stoljeća koja je ispresijecana maštovito uređenim pozornicama, intimnim tunelima i prolazima, s pogledom na pulski zaljev i Brijune, Outlook ujedinjuje najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage i srodne glazbe u spektakularan festivalski vikend. Kroz četiri dana i noći odlične glazbe i sunčanog vremena, s desetak festivalskih pozornica, impresivnim brojem od preko 300 izvođača, posebnom dnevnom beach stageu, kampom na samoj plaži, s desetak zabava na brodovima dnevno te brojnim popratnim sadržajima Outlook festival je nezaobilazna festivalska stanica za kraj ljeta 2015.

11707993_10152877994466227_7843144841304401792_o

Tko svira, pjeva, nastupa? Direktno sa svjetske turneje i vrhova ljestvica najboljih albuma stiže hip-hop duo Run The Jewels kojima će se na pozornici pridružiti Flatbush Zombies, trenutno najvrući izvođači novog hip-hopa. Počasni gosti Outlook festivala su Cutty Ranks, legendarni vokalist dancehall i reggae scene ogromne reputacije te ‘kralj dancehall glazbe’ Beenie Man. Madlib živuća glazbena legenda, hvaljeni hip-hop DJ, producent, MC i suradnik mnogih velikih imena poput Erykahe Badu osmislio je poseban desetosatni glazbeni program. U Pulu stiže Boy Better Know, pionirski engleski grime kolektiv i engleski elektronički duo Mount Kimbie. Drum’n’bass scenu predstavljaju veliki nizozemski dvojac Noisia,Goldie, DBridge te Om Unit.

I još hrpetina izvođača, plus specijalni Outlook party brodovi kojih ima više od 40ak. Povoljnije festivalske HR&Ex-Yu ulaznice ranograbilice zaOutlook festival po cijeni od 660 kuna mogu se naći u sklopu Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria.

Outlook sprema i posebno otvorenje festivala smješteno u pulskoj Areni 02. rujna. Tamo će nastupiti Jurassic 5, Roni Size Reprazent Live, Gentleman’s Dub Club  i Trojan Sound System. Cijena posebno za taj događaj je 240 kuna.

d

 

Svi koji vole dobru bass muziku, soundsystem kulturu, velike festivale sa puno ljudi i partijanja, dobrodošli su na Outlook. Prošle godine mi smo posjetili festival i imamo samo riječi hvale. Pročitajte izvještaj  i prosudite sami da li se isplatiti doći na ovogodišnje izdanje. Atmosfera je izuzetno opuštena i za jedan veliki festival svejedno nema gužve koja bi vas iritirala. Organizacija je brza, kvalitetna i pri ruci. Sa pulskim taksistima uvijek možete i nešto dogovoriti na licu mjesta u bilo koje doba noći ako se poželite vratiti u Pulu, apartman ili otići sa festivala. Iz zadnjih statusa na njihovim društvenim mrežama saznajemo da je manje od 10% karata ostalo u optjecaju za cijeli festival do kojeg nas dijeli još samo 7 tjedana. Vidimo se uskoro u Puli!