Tom Waits objavio remiksiranu verziju albuma “Real Gone”

Tom Waits, foto: Press/Jesse Dylan

Tom Waits, veliki svjetski glazbenik, tekstopisac i glumac, ove godine je najavio reizdanja albuma koji su objavljeni pod izdavačkom kućom ANTI-Records.

Katalog ANTI – Recordsa obuhvaća albume Tom Waitsa 1999., “Mule Variations”, do 2011. kada je objavljen “Bad As Me”. Sva reizdanja biti će objavljena na CD-u i vinilu.

Album “Real Gone” iz 2004. godine objavljen je ovih dana u remiksiranom izdanju. Waits je osobno remasterirao novo izdanje, a kako stoji u medijskom priopćenju – Waits je u suradnji sa svojom dugogodišnjom suradnicom i suprugom Kathleen Brennan preslušavao originalni master albuma, te je odlučio albumu dati poseban zvuk i teksturu koju je tada zamislio, a nije bio u mogućnoti realizirati. Kako tvrdi, neki od remikseva dobili su radikalan zaokret od originalnog izdanja.

Na originalnom izdanju Waitsu su se pridružili Les Claypool i Bryan Kei Mantia iz Primus, Larry “The Mole” Taylor iz Canned Heat te dugogodišnji glazbeni suradnik Marc Ribot.

Ranije ovog mjeseca objavljeno je reizdanje albuma “Bad As Me”, a uz “Real Gone” tokom studenog objavljena su i reizdanja “Alice” i “Blood Money” iz 2002. Reizdanje live albuma “Glitter & Doom” i albuma “Mule Variations” planirana su za prosinac, dok će kompilacija “Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards” biti objavljena početkom 2018.