“U petak (za)metak!” – prvi hrvatski pronatalitetni cabaret demografske obnove

U utorak i srijedu, 14. i 15. ožujka, u 20 h, u Histrionskom domu u Zagrebu, pretpremijerno igra cabaret ‘U petak (za)metak!’ autora i redatelja Ivana Gorana Viteza.

Vitez je najavljuje ovako:

Starohrvatska egida ‘Ne bu mene ni’ko jebal” počela je uzimati svoj danak – Hrvatska je pred demografskom katastrofom. Hrvati kao da su zaboravili rađati se, dok i dalje umiru uporno i vješto. Čak i ovi koji se nekim čudom rode, jedva dočekaju stasati kako bi pobjegli glavom bez obzira negdje gdje je navodno bolje, bar dok i sami ne dođu tamo. Ekipa prvog hrvatskog pronatalitetnog cabareta demografske obnove  ‘U petak  (za)metak!’ zadala si je zadatak, stoga, svoje sunarodnjake reeducirati kako se razmnožavati efektivno i efikasno, od prvih koraka, od stoljeća sedmog do devetog mjeseca. Dakle, ako ste mladi Hrvat ili mlada Hrvatica saznat ćete kako i gdje susresti potencijalnog budućeg suosnivača brojne obitelji, kako biti sigurni da je on/ona taj/ta pravi/prava, kako se međusobno zbližiti izbjegavajući sve moguće zamke na putu ka zajedničnom životu i tijekom istoga, kako se brzo i uspješno vjenčati, koja će vam oplođavalačka poza garantirati kakvog nasljednika, kako cijelo to vrijeme biti unutar EU regulativa, ali i što činiti ako proizvodnja zapne, kao i ako ne zapne tj. što sad sa svim tim potomstvom. A sve to garnirano mnoštvom prekrasnih songova i uzbudljivih statističkih podataka! Ukratko, cabaret je to uz koji ćete uživati, ali koji će vas pritom poučiti, ali i potaknuti, kako da uživate i nakon što se vratite kućama.

Dok mi općimo, još Horvatska ni propala!“

Uloge tumače Marija Borić, Ana-Marija Percaić, Petra Vukelić, Duško Modrinić i Zvonko Presečki.

Ulaznice stoje 40-60 kn.

Premijernom izvedbom „Petka“ 16. ožujka otpočinju 10. Gumbekovi dani, a sljedeće izvedbe su 26. ožujka, na zatvaranju Dana te 28., 29., 30. i 31. ožujka, 1., 5., 22. I 29. travnja.