Otkrijte kako je letjeti s Bruce Dickinsonom

Kad već za Mixer.hr rade stjuardese, nužno nam je bilo zabavno spomenuti i ovu vijest iz avijacijsko-glazbene kombinacije koju je prenio Blabbermouth.net.

Iron Maidenov frontman Bruce Dickinson, koji je ujedno i povjesničar, pisac, scenarist , TV/Radio voditelj, poduzetnik, ali i licencirani komercijalni pilot, prošle je godine blizu londonskog Heathrowa postavio modificirani simulator leta baziran na tipu cockpita Boeinga 737-400 i održava sate letenja članovima Iron Maiden Fan Cluba.

Online magazin prenio je snimke fanova (u ovom slučaju Sulamite Garcie) kako uživaju u iskustvu letenja i druženju sa svojim metal „herojem“.

Svestrani Dickinson, pravi je zaljubljenik u letenje i vlasnik kompanije Bruce Air koja posjeduje simulator i organizira sate letenja za sve zainteresirane, bili fanovi Maidena ili ne. Još prošle godine povodom otvaranja istog izjavio je „da jedva čeka sjesti u simulator s fanovima i pokazati im koliko je zapravo uzbudljiv osjećaj upravljati modernim jetom i na koje sve izazove nailazite“.

Svi termini su doslovno rasprodani, a jedno takvo iskustvo od sat vremena opalilo bi vas po džepu za nekih 1000 eura (£666 + VAT (20%)). Za taj iznos kod nas već možete položiti i osnovni tečaj za sportskog pilota. No čarolija iskustva je sigurno neprocjenjiva sudeći po reakcijama fanova. Tako možete dobiti samostalan sat s Dickinsonom ili ga podjeliti s dvoje-troje frendova koji će zajedno s vama sjediti u cockpitu i iskusiti taxiranje, line-up na pisti, take-off i (ukoliko ste dovoljno spretni) landing impresivnim jetom te otići doma s certifikatom Bruce Air Flight 666. Tko je jednom probao, zna da je iskustvo vrhunsko.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2011/11/23/1322013246434/Bruce-Dickinson-pilots-Ir-008.jpgSigurno se sjećate i pisanja o Maidenovom osobnom Boeingu 757 – Ed Force One na svjetskoj turneji “The Final Frontier 2010.-2011.”, na kojoj je Iron Maiden predstavio svoj istoimeni album iz 2010. i tri puta obišao svijet odsviravši 98 koncerata u 36 zemalja pred više od 2 milijuna obožavatelja. No Dickinson nije stao samo na zabavljanju fanova na koncertima već je neke od njih i ukrcao na let i osobno ih vodio na svirke. Teško da to bilo koji bend može nadmašiti, zar ne?

Ček dis aut